21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConstantin Creţan, audiat de procurorii anticorupţie

Constantin Creţan, audiat de procurorii anticorupţie

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii, Constantin Creţan, a fost prezent ieri la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Biroul Teritorial Târgu Jiu, pentru a-i fi luate declaraţii în cazul unei plângeri depuse împotriva lui Marin Condescu, preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME).

Constantin Creţan, lider al Federaţiei Naţionale a Muncii şi fost locotenent al lui Miron Cozma, a fost audiat ieri la sediul DNA din Târgu Jiu, într-o anchetă care îl vizează pe sindicalistul Marin Condescu. Declaraţiile pe care Creţan le-a dat în faţa procurorilor anticorupţie au legătură cu o plângere îndreptată împotriva liderului minerilor şi energeticienilor din România şi a afacerilor pe care Uniunea pe care acesta o conduce le are sau le-a avut cu unităţi ale statului, prin intermediul anumitor firme. Este vorba, în principal, de societăţi comerciale ale Uniunii Sindicatelor Miniere din Oltenia, în fruntea căreia se află tot Marin Condescu. Firmele sindicatelor au beneficiat periodic de contracte cu subunităţi din cadrul Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia, ultimul dintre acestea având legătură cu biletele de odihnă oferite minerilor, achiziţionate de Societatea Lignitului de la una dintre firmele controlate de sindicatele lui Condescu.

Finanţarea pentru Pandurii 

Plângerea lui Constantin Creţan mai aminteşte şi despre modul în care s-a produs în ultimii ani finanţarea echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, unde Marin Condescu a fost până recent preşedinte, dar şi de modul în care au fost colectate fonduri de la minerii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia pentru echipa de fotbal din capitala Gorjului: „Am fost chemat să dau anumite lămuriri în legătură cu o plângere care viza mai multe aspecte din cadrul sindicatelor conduse de Marin Condescu. În primul rând, este vorba de zona de afaceri în care sunt implicate SRL-urile înfiinţate de sindicate, achiziţionarea biletelor de odihnă de către Societatea Lignitului de la firma sindicatelor şi altele care au legătură cu banii luaţi de la mineri şi folosiţi pentru fotbal“, a declarat Constantin Creţan, preşedintele Federaţiei Naţionale a Muncii. Organizaţia sindicală condusă de Creţan a deschis şi câteva procese prin care intenţionează să blocheze înfiinţarea Companiei Naţionale „Electra“.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS