3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmânare în dosarul lui Samir

Amânare în dosarul lui Samir

Samir Sprînceană şi amicii lui vor mai sta cel puţin până joi în spatele gratiilor, după ce Curtea de Apel Craiova a decis ieri să amâne judecarea recursului formulat de aceştia împotriva mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor de Tribunalul Dolj. La solicitarea avocaţilor, care doresc să studieze cu mai mare atenţie dosarul, instanţa a fixat pentru joi un nou termen de judecată în această cauză.
Reamintim că, după zece zile de arest preventiv ca învinuiţi, omul de afaceri craiovean Samir Sprînceană împreună cu Ovidiu Doran, Bogdan Niţulescu şi Claudiu Bălan au primit joia trecută, la Tribunalul Dolj, încă 20 de zile de arest preventiv. Ei sunt cercetaţi de procurorii DIICOT Craiova pentru constituire de grup infracţional organizat, clonare de carduri şi retrageri frauduloase de la bancomate.
În acelaşi dosar, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au mai reţinut săptămâna trecută încă patru persoane – Aurel Toma, Constantin Solcanu, Victor Udilă şi Liviu Sfetcovici. Al cincilea – Mădălin Crăciun – se sustrage cercetărilor şi nu a fost prins încă de poliţişti. Anchetatorii au cerut instanţei emiterea unor mandate de arest preventiv şi pentru cei cinci. Joia trecută, Tribunalul Dolj a admis propunerea numai pentru Toma (arestat pentru 20 de zile) şi Sfetcovici (care a primit mandat pe 29 de zile), ceilalţi trei fiind lăsaţi în libertate.
Curtea de Apel Craiova urma să judece ieri recursul formulat atât de arestaţi, care cer să fie cercetaţi în libertate, cât şi de procurori, care solicită emiterea unor mandate de arestare pe numele tuturor celor cercetaţi în acest dosar. La solicitarea avocaţilor, instanţa a amânat pentru joi luarea unei decizii în acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS