8.7 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalAutobuz cu călători, atacat în trafic

Autobuz cu călători, atacat în trafic

Doi tineri de etnie romă din Craiova au fost arestaţi preventiv marţi, după ce, împreună cu alte trei persoane, au blocat şi atacat în trafic un autobuz al RAT, încercând să scape o rudă care fusese prinsă circulând fără bilet.

Poliţiştii craioveni au fost sesizaţi luni seară, la ora 20.15, de un poliţist comunitar despre faptul că, în timp ce se deplasa cu un autobuz RAT Craiova pe bulevardul Nicolae Romanescu, în apropierea intersecţiei cu strada Unirii, nişte bărbaţi au blocat autovehiculul, au încercat să urce şi au provocat scandal. La faţa locului au ajuns două echipaje de agenţi care au liniştit spiritele, după care i-au ridicat pe toţi cei implicaţi şi i-au dus la secţie. În urma cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, în jurul orei 20.00, în autobuzul care circula pe traseul Gară – Peco Romaneşti, o echipă formată din doi controlori RAT şi doi poliţişti comunitari l-au depistat pe Alexandru S., de 15 ani, din Craiova, care circula fără bilet. Luat la întrebări, minorul le-a dat cu flit controlorilor şi poliţiştilor comunitari, refuzând să se legitimeze. Pentru că autobuzul urma să treacă prin apropierea Secţiei 2 Poliţie, controlorii RAT au decis să meargă cu autobuzul la secţie, unde urma să se verifice şi să se stabilească identitatea minorului.

Atac în trafic

Când a auzit că următoarea „staţie“ este la secţia de poliţie, minorul şi-a sunat rudele şi a cerut „întăriri“, care au sărit într-o maşină şi au pornit după autobuz. Înainte de intersecţia cu strada Unirii, Sorin Scarlat, de 33 de ani, care se afla la volanul maşinii în care mai erau Gheorghe Scarlat, de 36 de ani, Florin Scarlat, de 18 ani, Dan Dumitru, de 23 de ani, şi Adrian Ţereanu, de 21 de ani, toţi din Craiova, a blocat în trafic autobuzul RAT. Şoferul şi pasagerii din autoturism au coborât şi au încercat să forţeze uşa autobuzului pentru a-şi recupera ruda care circula fără bilet. Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, cei cinci tineri au provocat scandal şi au spart geamul de la uşa dreapta faţă a autobuzului. După ce au audiat toate persoanele implicate în scandal, poliţiştii au întocmit un dosar penal, iar Sorin şi Florin Scarlat au fost duşi în arestul IPJ Dolj în baza unor ordonanţe de reţinere, fiind acuzaţi de comiterea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice. După o noapte petrecută în arest, cei doi au fost audiaţi de un procuror, care a decis să solicite Judecătoriei Craiova arestarea lor preventivă. În baza probelor prezentate, judecătorii au emis pe numele lui Sorin şi Florin Scarlat mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Alţi doi participanţi la scandal, Gheorghe Scarlat şi minorul prins fără bilet, sunt cercetaţi în stare de libertate pentru comiterea aceleiaşi infracţiuni.

RAT Craiova vrea banii pe geamul spart

Năstase Şutru, directorul RAT Craiova, a precizat pentru GdS că atacul de luni nu este ceva ieşit din comun, pentru că în zonele Romaneşti şi Faţa Luncii astfel de incidente sunt frecvente. Conducerea RAT Craiova a mai explicat că, atunci când cei doi arestaţi vor ajunge în instanţă, Regia va încerca să recupereze paguba produsă autobuzului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

76 COMENTARII