16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn poliţist în arest, altul eliberat

Un poliţist în arest, altul eliberat


Dintre cei doi poliţişti doljeni aflaţi în arestul IPJ, unul a ieşit aseară, iar celălalt rămâne în spatele gratiilor, în celulă cu avocaţii arestaţi săptămâna trecută pentru luare de mită.

Curtea de Apel Craiova a avut ieri de judecat doi poliţişti. Atât Stelian Surugiu, cât şi Mirel Florea formulaseră recurs faţă de mandatele emise pe numele lor de Tribunalul Dolj. Unul dintre ei a avut noroc. Celălalt, însă, va rămâne cel puţin 60 de zile în spatele gratiilor.

Surugiu, în celulă cu avocaţii Militaru şi Ciucă

Stelian Surugiu va fi judecat în stare de arest, a decis luni după-amiază Curtea de Apel Craiova, care a respins recursul inculpatului împotriva deciziei de menţinere a arestării preventive luate de Tribunalul Dolj săptămâna trecută.
Reamintim că, în seara zilei de 29 martie, în timp ce conducea autoturismul personal pe DN 55A, agentul de poliţie Stelian Surugiu, ajutorul şefului de post din comuna doljeană Piscu Vechi, a accidentat-o mortal pe Victoria Mitran, de 51 de ani, care circula pe o bicicletă. Cercetările efectuate de procurorii Parchetului General au arătat că femeia a fost lovită în momentul în care poliţistul a efectuat un viraj la dreapta, fără să se asigure, în timp ce circula cu viteză excesivă – 140 km/h. Dinamica producerii accidentului a arătat că victima se deplasa regulamentar cu bicicleta pe acostamentul din dreapta direcţiei sale de mers, zonă pe care poliţistul a intrat când a virat dreapta. A acroşat femeia, a proiectat-o pe parbrizul autoturismului, după care a aruncat-o în aer, aceasta izbindu-se apoi de partea carosabilă. Procurorii au consemnat în rechizitoriu că, în momentul accidentului, poliţistul avea o îmbibaţie alcoolică între 1,20-1,25 grame pe litru alcool pur în sânge, iar după producerea impactului inculpatul şi-a continuat deplasarea, părăsind locul faptei.
Săptămâna trecută, agentul Surugiu a fost trimis în judecată pentru ucidere din culpă, fugă de la locul accidentului şi conducerea unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice. În prezent, el împarte aceeaşi celulă, în arestul IPJ Dolj, cu avocaţii Ion Militaru şi Octavian Ciucă, arestaţi şi ei, săptămâna trecută, pentru trafic de influenţă. În următoarele zile, însă, Surugiu va fi transferat în Penitenciarul Craiova.

Agentul Florea, liber să se întoarcă la muncă

Ceva mai mult noroc a avut ieri, la Curtea de Apel Craiova, agentul Mirel Florea, de la Secţia 1 Poliţie Craiova. Vineri, el a fost arestat preventiv de Tribunalul Dolj, la propunerea procurorilor de la Parchetul Tribunalului Dolj, şi a poliţiştilor DGA Craiova, care îl anchetează pentru o şpagă de 70 de lei. Potrivit oamenilor legii, poliţistul ar fi primit mita pe 10 aprilie, de la un şofer, pentru a nu-i suspenda acestuia permisul, pentru că ar fi trecut pe roşu printr-o intersecţie.
Valoarea şpăgii era un mizilic pentru care n-ar fi ajuns niciodată în spatele gratiilor, însă procurorii şi ofiţerii DGA au considerat că Mirel Florea a vrut să zădărnicească aflarea adevărului prin încercarea de a-l influenţa pe principalul martor, care era chiar colegul lui de patrulă, Mihai Lişu, astfel încât acesta să-şi schimbe depoziţia. Pentru procuror, încercarea învinuitului de a influenţa un martor pentru a-l determina să mintă a fost un motiv suficient ca, vineri, să dispună reţinerea pentru 24 de ore a „agentului 047“, iar ulterior tribunalul să decidă arestarea preventivă a poliţistului pentru 20 de zile. Ieri, însă, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova s-au dovedit mai milostivi, decizând eliberarea poliţistului şi înlocuirea arestului preventiv cu măsura obligării de a nu părăsi ţara.
Drept urmare, de astăzi, poliţistul Mirel Florea se poate întoarce liniştit la muncă, unde se va întâlni din nou cu principalul martor, colegul său Lişu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII