21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrăgan rămâne în arest

Drăgan rămâne în arest

Craioveanul acuzat de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice după ce a bătut un bătrân care traversa prea încet pe trecerea de pietoni, victima decedând după câteva ore, n-are stare în arest. La doar câteva zile după ce a primit mandat de arestare preventivă, a făcut o cerere de eliberare sub control judiciar.
Reamintim că Drăgan, autorul agresiunii asupra lui Pavel Rentea, din 2 aprilie, a fost arestat preventiv de Judecătoria Craiova, pentru 29 de zile, pe 7 aprilie, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice, iar Tribunalul Dolj i-a respins pe 9 aprilie recursul împotriva mandatului de arestare. Nici nu şi-a terminat bine primul weekend în arest, că Drăgan s-a cerut din nou afară. Marţi, 13 aprilie, a depus prin avocat, la Judecătoria Craiova, o cerere de liberare provizorie sub control judiciar. După o amânare în vederea ataşării dosarului de la Parchet, Judecătoria Craiova a decis joi, 22 aprilie, să-i respingă cererea. Luni, Tribunalul Dolj a judecat recursul formulat de Drăgan împotriva sentinţei judecătoriei. Nici aici n-a avut însă câştig de cauză, instanţa de pe strada Brestei respingând, la rândul ei, cererea lui Drăgan de liberare sub control judiciar.
Între timp, procurorii de la Parchetul Tribunalului Dolj n-au putut înainta cu ancheta, din cauză că dosarul se află prin instanţe, la solicitarea lui Drăgan. Oricum, investigaţiile în privinţa principalului cap de acuzare, acela de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, nu pot avansa până când medicii legişti de la IML Craiova nu vor înainta raportul de expertiză medico-legală, care să ateste dacă stopul cardiac suferit de Pavel Rentea a fost sau nu provocat de agresiunea lui Drăgan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII