11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAverea lui Marcel Hoară, verificată de ANI

Averea lui Marcel Hoară, verificată de ANI

Agenţia Naţională de Integritate îi ia la puricat averea lui Marcel Hoară, membru al PD-L Gorj şi preşedinte al Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale.

Pedelistul gorjean Marcel Hoară a intrat, potrivit presei centrale, în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate. Marcel Hoară este, în prezent, preşedinte al Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, aflată în subordinea Ministerului Economiei, condus de Adriean Videanu. Membru al PD-L Gorj, Hoară a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat cu Agenţia Naţională de Integritate în ultima perioadă, din punct de vedere al organizării şi funcţionării, însă aşteaptă să fie cercetat la capitolul integritate, spunând că tot ceea ce a consemnat anul trecut în declaraţia de avere postată pe site-ul instituţiei pe care o conduce e valabil şi în acest an, cu mici „ajustări“. „Eu nu am nici o problemă să fie verificat. E dreptul lor să mă verifice. Probabil că se fac tot felul de sesizări din presă sau din alte zone. Au văzut probabil declaraţia de pe site-ul Agenţiei. Este cea depusă în urmă cu un an, dar este valabilă şi anul acesta, cu mici ajustări. Încă nu mi-am depus declaraţia de avere în 2010, dar o s-o depun zilele acestea. Nu am nici o grijă. Pot să mă verifice“, a declarat Marcel Hoară.

Moştenitor şi asociat la multe firme  

Din declaraţia de avere a lui Marcel Hoară, aflată pe site-ul Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, rezultă că acesta trăieşte din moşteniri. De asemenea, deţine o colecţie de tablouri şi una de bijuterii. Marcel Hoară este moştenitorul a două terenuri, unul agricol şi unul intravilan, în comuna Glogova, Gorj, şi al unei case de locuit, în aceeaşi localitate. Totodată, din 1999 încoace, familia Hoară a dobândit tablouri în valoare de 50.000 de lei şi bijuterii de 30.000 de lei. De asemenea, Hoară s-a împrumutat în bănci peste 20.000 de lei, iar în 2007 a împrumutat de la părinţi suma de 15.000 de euro, lucru consemnat în ultima sa declaraţie de avere.
Dacă declaraţia de avere a lui Marcel Hoară nu oferă prea multe lucruri interesante, nu acelaşi lucru se poate afirma şi despre declaraţia sa de interese. Conform declaraţiei de interese, disponibilă pe acelaşi site al Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale, Marcel Hoară avea la data completării documentului calitatea de asociat la cinci societăţi comerciale: SC Eurosun Management & Consulting SRL, SC Hoară Capital SRL, SC Eurosun Power SRL, SC Eurosun Steel SRL şi SC CMConsulting SRL. Până la finalul anului 2008 a mai fost asociat şi la SC Media Team SRL. Pedelistul mai este şi membru în Consiliul de Administraţie al Complexului Energetic Craiova SA şi al Cupru Min Abrud SA, precum şi administrator special la Uzina Mecanică Sadu. Totodată, preşedintele Agenţiei Române pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale mai are şi calitatea de membru în Adunarea Generală a Acţionarilor la SC Conpet SA Ploieşti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII