13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmânare în cazul lui Ionuţ Dinu

Amânare în cazul lui Ionuţ Dinu

Curtea de Apel Craiova a judecat ieri primul termen în apelul formulat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi de tatăl victimei în dosarul de omor întocmit pe numele lui Cristian Ionuţ Dinu, fiul agentului Nelu Dinu de la Secţia 1 Poliţie. În dimineaţa de 25 iunie 2009, Ionuţ Dinu a împuşcat-o în cap cu o armă de tir a tatălui său pe Alexandra Iancu, de 19 ani, o colegă a surorii sale, care stătea cu chirie la familia Dinu. Victima a fost transportată imediat la Spitalul de Urgenţă, însă, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa, aceasta a decedat pe patul spitalului, ziua următoare. Deşi agentul Nelu Dinu şi fiul său, Ionuţ, au susţinut că arma s-a descărcat accidental, după ce i-a căzut tânărului din mână, expertiza complexă balistică, traseologică şi fizico-chimică efectuată în acest caz a arătat că Ionuţ a împuşcat-o pe Alexandra cel puţin cu intenţie indirectă, fapt consemnat şi de procurori în rechizitoriu.
Pe 19 octombrie, Ionuţ Dinu a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunilor de omor şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme şi muniţii. Prin sentinţa pronunţată pe 1 februarie 2010, judecătorul Laurenţiu Anghel de la Tribunalul Dolj a schimbat încadrarea juridică a faptei săvârşite de inculpat din infracţiunea de omor (sancţionată de Codul Penal cu închisoare de la 10 la 20 de ani) în ucidere din culpă (faptă pedepsită cu închisoare de la doi la şapte ani). Ionuţ Cristian Dinu a fost condamnat la trei ani de închisoare pentru ucidere din culpă şi la doi ani de închisoare pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa cea mai grea, cea de trei ani de închisoare.
În aceeaşi zi, inculpatul a fost eliberat din arest. Atât Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj, cât şi tatăl Alexandrei Iancu au făcut apel împotriva sentinţei pronunţate de tribunal. Ieri, la primul termen, magistraţii au dispus amânarea pentru 26 aprilie. Potrivit judecătorului Aurel Ilie, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, avocatul lui Ionuţ Dinu a solicitat amânarea judecării apelului pentru a-şi pregăti apărarea, solicitarea fiind admisă de judecători.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

14 COMENTARII