12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalS-a spânzurat de teamă că va pierde pensia

S-a spânzurat de teamă că va pierde pensia

 Constantin Dumitru, de 52 de ani, din localitatea Curtişoara – Olt, a fost găsit spânzurat, ieri-dimineaţă, în casa în care locuia cu mama sa. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii, de 21, respectiv 22 de ani. De ceva vreme, soţia lui se mutase la Slatina, iar la Curtişoara mergea mai rar. Bărbatul, care era pensionat pe caz de boală, ar fi trebuit să ajungă ieri la Slatina, la comisia de expertiză. O aştepta pe soţia sa pentru a merge împreună. Femeia a fost cea care l-a găsit fără suflare, spânzurat de clanţa uşii. Au fost alertaţi vecinii, care au sunat imediat la 112, iar la faţa locului s-au deplasat o ambulanţă, un echipaj SMURD şi poliţia. Medicii nu l-au mai putut salva pe bărbat. Radu Nucă, doctorul de pe Ambulanţă, a spus că victima era decedată de aproximativ 30 de minute. Poliţiştii au deschis o anchetă şi încearcă să afle motivul sinuciderii. „Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a constatat că nu sunt suspiciuni cu privire la moartea bărbatului. În continuare se efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a sinucis bărbatul“, a declarat comisarul Alina Popescu, de la Biroul de relaţii cu presa din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.

Soţia şi mama victimei se acuză reciproc

Gheorghiţa Dumitru, mama bărbatului mort, spune că vinovată de cele întâmplate este nora sa. „De un an, ea nu mai stă aici. S-a mutat la Slatina, în loc să fi avut grijă de el. Nu i-a mai făcut mâncare şi nu a mai spălat rufe de nu mai ştiu când. M-a lăsat pe mine, bolnavă, să fac totul. Băiatul se săturase să stea singur“, a spus bătrâna. La rândul ei, Onica, soţia celui decedat, susţine că mama acestuia e vinovată pentru moartea lui. „Întrebaţi-o pe maică-sa de ce s-a spânzurat soţul meu, că ea ştie mai bine, i-a băgat tot felul de prostii în cap“, a spus femeia. „Ea, Onica, e vinovată. După ce că venea rar pe acasă, îl mai şi înjura şi îl bătea. Ultima dată l-a bătut în grădină, am văzut-o lovindu-l cu pumnii“, a spus Constantina Nedeloiu, rudă cu victima.

S-a sinucis din cauza pensiei

Vecinii spun că motivul pentru care bărbatul şi-a luat viaţa ar fi pensia, pe care se temea că o va pierde. „A lucrat 30 de ani la Alro şi s-a îmbolnăvit de plămâni. Se pensionase pe caz de boală. Din ce am auzit, astăzi (ieri – n.r.), trebuia să se ducă la comisie cu nevastă-sa şi îi era frică să nu îi taie pensia. Rămânea fără nici un ban, după atâţia ani de muncă. Nu trebuia să facă asta, chiar dacă rămânea fără pensie“, a spus o vecină, Tudora Bădiţă. Cadavrul bărbatului a fost transportat la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina. Ancheta poliţiei continuă în acest caz. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII