16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu pistoale de jucărie în Craiova

Scandal cu pistoale de jucărie în Craiova

Doi tineri au fost amendaţi ieri de jandarmii doljeni, după ce s-au fugărit şi ameninţat cu un pistol de jucărie în centrul Craiovei, în apropierea Prefecturii.

Potrivit reprezentanţilor Grupării de Jandarmi Mobile (GJM) Craiova, ieri, în jurul prânzului, pe strada Olteţ din Craiova, în apropierea Prefecturii Dolj, între două grupuri de tineri, unul format din două persoane şi celălalt din patru, a avut loc o altercaţie. În urma verificărilor, jandarmii doljeni au stabilit că altercaţia a izbucnit între doi tineri din cele două grupuri, respectiv Cătălin Meltzer, de 24 de ani, din Craiova, şi Dorin Mardale, de 23 de ani, din Turnu-Măgurele. După ce şi-au împărţit câteva înjurături, Meltzer a scos un pistol şi a ameninţat că îl împuşcă pe Mardale, care a rupt-o la fugă când a văzut arma. În timp ce Mardale era fugărit de pistolar, a intervenit o patrulă de jandarmi din cadrul GJM Craiova, care era în zonă şi a văzut incidentul. Tânărul înarmat a fost reţinut imediat de jandarmi, care i-au condus pe toţi şase la sediul GJM pentru a lămuri ce s-a întâmplat. Pistolul pe care îl flutura Meltzer, confecţionat din metal şi asemănător cu unul real, a fost văzut de un ofiţer din cadrul Biroului Arme al IPJ Dolj, care a stabilit că, de fapt, arma era de jucărie, cu bile de plastic. După ce au fost audiaţi, Meltzer a fost sancţionat cu o amendă în valoare de 200 de lei, pentru proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare în public, iar Mardale, pentru că a fost recalcitrant cu jandarmii, s-a ales cu o amendă de 500 de lei.

„Poliţist“ cu pistol de plastic

Un incident asemănător a avut loc pe 17 aprilie 2008, când o patrulă de poliţie a văzut în trafic, în zona complexului Viitorul din Craiova, un tânăr care a scos pe geamul maşinii cu care se deplasa un pistol şi a strigat „Poliţia! Mâinile sus!“. Poliţiştii au urmărit maşina respectivă, iar în zona Universităţii au observat că tânărul a scos din nou pistolul pe geam şi a strigat „Poliţia! Stai că trag!“ către ceilalţi participanţi la trafic. Autoturismul în care se afla pistolarul a fost blocat la semaforul de la intersecţia străzii Calea Bucureşti cu strada Carol I, iar oamenii legii i-au reţinut pe cei patru ocupanţi ai acestuia. Poliţiştii au stabilit că în Opel se aflau Lucian Stănel, de 23 de ani, Alin Malotea, de 24 de ani, Valentin Nicolae, de 22 de ani, şi Diana Toncea, de 19 ani, toţi din Craiova. Asupra lui Stănel a fost găsit un pistol din plastic de culoare neagră, asemănător cu unul real, stabilindu-se că aceasta a fost „arma“ cu care tânărul soma ceilalţi participanţi la trafic. Pistolarul de jucărie a fost sancţionat de poliţişti pentru gluma sa cu o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

15 COMENTARII