11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatorii de carduri, puşi în libertate de judecători

Falsificatorii de carduri, puşi în libertate de judecători

Tribunalul Gorj i-a pus în libertate pe falsificatorii de carduri reţinuţi la Craiova, considerând că acuzaţii nu prezintă pericol social, şapte dintre cei nouă prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă primind doar interdicţia de a părăsi 29 de zile localitatea de domiciliu.

Cei nouă tineri acuzaţi de falsificare de carduri au fost puşi în libertate de Tribunalul Gorj. Tinerii fuseseră reţinuţi în baza unor ordonanţe emise pentru 24 de ore şi au fost prezentaţi miercuri Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Deliberările s-au încheiat târziu după miezul nopţii, soluţia magistraţilor fiind de punere în libertate, cu interdicţia de părăsire a localităţilor de domiciliu pentru şapte dintre învinuiţi. Magistraţii au considerat că aceştia nu prezintă pericol social şi au respins propunerea procurorilor DIICOT de arestare preventivă. Judecătorul Ion Marin, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Gorj, a menţionat că judecătorul care s-a ocupat de acest caz a fost Gheorghe Gârcu, preşedintele secţiei. Procurorii DIICOT Gorj, care instrumentează dosarul în care sunt urmărite penal 14 persoane, au posibilitatea de a face recurs la Curtea de Apel Craiova.

Nu se aşteptau să fie eliberaţi

Procurorul Vasile Popescu, şeful DIICOT Gorj, s-a declarat surprins de decizia judecătorilor şi a declarat că instituţia pe care o conduce aşteaptă să primească oficial motivarea pe care s-a fundamentat punerea în libertate a celor acuzaţi. „În nici un caz nu ne aşteptam ca lucrurile să ia o astfel de întorsătură. Noi am aşteptat ca lucrurile să evolueze normal, în conformitate cu dovezile existente la dosar, şi să fie luată o decizie în  conformitate cu gravitatea celor întâmplate. Nu comentăm ceea ce s-a întâmplat şi urmăm demersurile legale, prin recus la Curtea de Apel Craiova“, a declarat procurorul Vasile Popescu, şeful Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism Gorj.
Cei şapte învinuiţi în dosar care au interdicţie de părăsire a localităţilor de domiciliu sunt: Horaţiu Cătălin Gheorghe, Cristea Tutu, Daniel Constantin Radu, Ionuţ Alin Grigorescu, Florin Ionuţ Ţecu, Andi Robert Axinte şi Puiu Raichel. Aceştia au avut la dispoziţie o adevărată „armată“ de avocaţi, inclusiv din cadrul Baroului Judeţean Gorj.

Acuzaţii grave

Tinerii sunt suspectaţi de comiterea infracţiunilor de grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronice, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, punere la dispoziţie fără drept de dispozitive informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice. Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, au fost identificate şi ridicate în vederea cercetărilor zeci de cititoare de carduri, guri de bancomat, peste 100 de carduri clonate, două autoturisme de lux, sume de bani şi bijuterii, componente de dispozitive de skimming, suporturi de memorie, unităţi centrale de calculator, înscrisuri şi documente de transfer bancar, bunuri în valoare de peste 200.000 de euro. Reţeaua de falsificatori de carduri îşi desfăşura activitatea atât pe teritoriul României, cât şi în state ale Uniunii Europene. Ofiţerii Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă au efectuat, timp de aproximativ nouă luni, activităţi specifice pentru monitorizarea şi probarea activităţii infracţionale a suspecţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

93 COMENTARII