10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFalsificatori de carduri, săltaţi din Craiova

Falsificatori de carduri, săltaţi din Craiova

http:http://www.youtube.com/watch?v=Hl3LHWzHcbo

Ofiţerii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti au descins din nou în Craiova, ieri-dimineaţă, pentru a ridica un grup de falsificatori de carduri bancare care opera în Elveţia, Italia, Franţa sau SUA. Acest grup a creat până acum un prejudiciu de sute de mii de euro şi nu are legătură cu cel coordonat de Covei, Fulgerică, Mihăilă, Nixon şi Hălănei, săltat în septembrie de ofiţerii bucureşteni

19 percheziţii domiciliare au fost efectuate ieri-dimineaţă, în Craiova de ofiţerii de la Crimă Organizată doljeni şi gorjeni, împreună cu procurorii DIICOT şi ofiţeri de la Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti. Potrivit anchetatorilor, acţiunea în forţă a vizat destructurarea unei reţele de criminalitate organizată, specializată în comiterea de infracţiuni cu cărţi de credit şi infracţiuni informatice. Oamenii legii au stabilit că grupul acţiona în SUA, Elveţia, Italia sau Franţa, prejudiciul creat de acesta fiind estimat la câteva sute de mii de euro. Grupul de falsificatori de carduri de credit a fost sub supravegherea ofiţerilor Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă timp de nouă luni, activitatea grupului infracţional fiind monitorizată pas cu pas. În timpul supravegherii, poliţiştii au obţinut o informaţie referitoare la un transport de componente electronice de skimmere, care urma să plece de la Ploieşti şi să ajungă în Craiova ieri-dimineaţă. Oamenii legii au organizat o acţiune de interceptare a coletului, curierul fiind oprit şi reţinut la intrarea în Craiova. În colet au fost găsite 31 de dispozitive confecţionate artizanal, folosite pentru copierea datelor de pe carduri bancare şi care trebuia să ajungă la un membru al grupului, domiciliat în Craiova.

Percheziţii simultane

Procurorii DIICOT au comunicat că, după ce a fost interceptat coletul, ieri-dimineaţă au fost efectuate simultan 23 de percheziţii domiciliare, dintre care 19 în Craiova, una în comuna doljeană Malu Mare, una în Bucureşti, alta în comuna Păuleşti – Prahova şi una în localitatea Rovinari – Gorj.
În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele membrilor grupului infracţional organizat, au fost identificate şi ridicate zeci de cititoare de carduri, guri de bancomat, peste 100 de carduri clonate, cinci autoturisme de lux, sume de bani (în lei şi euro), bijuterii, componente de dispozitive de skimming, CD-uri şi DVD-uri, unităţi centrale de calculator, dar şi înscrisuri şi documente de transfer bancar.
Anchetatorii au comunicat că în această cauză s-a început urmărirea penală faţă de 14 persoane, iar ieri-dimineaţă au fost ridicate opt (şapte din Craiova şi una din Ploieşti) care au fost conduse la sediul DIICOT – Biroul Teritorial Gorj pentru a fi audiate. Cei opt învinuiţi sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de aderare şi constituire a unui grup infracţional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, accesul fără drept la un sistem informatic, punerea la dispoziţie fără drept a dispozitivelor informatice şi cauzarea unui prejudiciu patrimonial prin modificarea de date informatice.
Procurorul-şef al DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova a explicat ieri că nu pot fi făcute publice numele craiovenilor reţinuţi până când nu vor fi audiaţi şi nu se va propune o măsură împotriva lor. În funcţie de probele strânse împotriva celor opt persoane, acestea vor fi prezentate Tribunalului Gorj pentru emiterea mandatelor de arestare preventivă.

Arestări şi în septembrie

Pe 17 septembrie, ofiţerii DCCO Bucureşti au ridicat din Craiova 23 de persoane suspectate de operaţiuni cu carduri clonate. Dintre acestea, 14 craioveni – Jean Marin Mihăilă, Florin Nicolae Dirivan, zis Fulgerică, Ionel Călin, zis Nixon, Iustin Covei, Petre Hălănei, Dan Mihai Bîrcă, Marius Francisc Dancă, Tudor Rada, Andrei Sandu, Sergiu Nicuşor Dumitru, Eman Vătămăniţa, Alin Andrei Şoşa, Ionel Trîncă şi Sorin Buruiană, au fost arestaţi preventiv. Ei sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, deţinere de echipamente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică şi efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

31 COMENTARII