8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCercetat din cauza armelor

Cercetat din cauza armelor

Un bărbat de 59 de ani din comuna Bâcleş, judeţul Mehedinţi, riscă să ajungă la închisoare din cauza unor arme pe care le deţinea ilegal. O armă cu aer comprimat adusă de fiul său în urmă cu câteva zile, alta de calibrul 16 mm, pe care bărbatul şi-o confecţionase în urmă cu zece ani, şi un pistol militar vechi, pe care pensionarul le ţinea la vedere, în propria casă, îl pot duce acum în spatele gratiilor.
Bărbatul a declarat că şi-a confecţionat arma pentru că a vrut să vadă dacă poate acest lucru. Odată ce a terminat-o de confecţionat, acesta a probat-o de două ori, după care a pus-o într-o ladă şi a uitat-o acolo până când poliţiştii i-au confiscat-o.
„Mi-a spus nevastă-mea că o să o am probleme din cauza puştii, dar nu ştiam ce să fac. Pe de o parte îmi părea rău că era munca mea de doi ani, dar, pe de altă parte ştiam că o să am probleme din cauza ei. Am tras de două ori cu ea, de când am făcut-o, aşa, de probă“, a declarat M. Mircea, pensionarul pistolar.
Armele au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor deoarece persoana în cauză nu era autorizată să le deţină şi să le folosească.
„Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au descins la locuinţa lui Mircea M., de 59 de ani, din satul Corzu, comuna Bâcleş, judeţul Mehedinţi, de unde au ridicat o armă de vânătoare cu alice, calibrul 16 mm, confecţionată artizanal de acesta, o armă de tir cu aer comprimat, calibrul 4,5 mm, şi un pistol militar vechi“, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IJP Mehedinţi.   
Bărbatul urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Strehaia pentru a se stabili în ce măsură acesta se face vinovat şi pentru a-i fi încadrată fapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII