10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpărgători aruncaţi după gratii

Spărgători aruncaţi după gratii

Doi tineri au fost arestaţi preventiv pentru comiterea mai multor infracţiuni de furt calificat, aceştia fiind prinşi pe rând în flagrant în Craiova şi în Deva.

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj a comunicat că ieri ofiţeri de la Secţia 3 Poliţie Craiova au efectuat trei percheziţii domiciliare, două în comuna Dobroteşti şi una la o locuinţă din Craiova, pentru a găsi bunuri provenite din comiterea de furturi săvârşite de doi tineri care au fost arestaţi preventiv. Poliţiştii doljeni au explicat că unul dintre cei doi, Cosmin Vancea, de 19 ani, din comuna Dobroteşti, a fost prins în noaptea de 8 spre 9 iunie, în timp ce încerca să spargă un magazin de pe strada Spaniei din Craiova. Acesta era însoţit de încă o persoană, însă aceasta a reuşit să fugă. În urma investigaţiilor, oamenii legii au stabilit că persoana care a reuşit să fugă este Gheorghe Mincă, de 20 de ani, din comuna doljeană Dobroteşti. Bărbatul a fost dat în consemn la frontieră, iar poliţiştii au luat legătura cu colegii lor de la Serviciile de Investigaţii Criminale ale IPJ Sibiu, Hunedoara şi Timiş, pentru că existau indicii că Mincă se afla cazat în diferite locaţii de pe raza acestor judeţe. În noaptea de 14 spre 15 iulie, Mincă a fost prins în flagrant în Deva, în timpul comiterii unui furt dintr-un hotel. După finalizarea cercetărilor de către IPJ Hunedoara, la sfârşitul lunii august, doljeanul a fost transferat în arestul IPJ Dolj pentru cercetări.

13 furturi la activ

Poliţiştii doljeni au stabilit în baza probelor strânse că Gheorghe Mincă şi Cosmin Vancea au comis împreună 13 furturi în Craiova, din anul 2005 şi până în prezent (nouă furturi din locuinţe, trei furturi din societăţi comerciale şi un furt de autoturism), fapte rămase în evidenţă cu „autori necunoscuţi“. După ce au strâns suficiente probe care să dovedească activitatea infracţională a celor doi tineri, oamenii legii au solicitat Judecătoriei Craiova trei autorizaţii de percheziţii. În baza acestora, ieri, poliţiştii de la Secţia 3 au efectuat trei percheziţii domiciliare, două acasă la Mincă şi Vancea şi una la o locuinţă din Craiova, aparţinând fraţilor Victor şi Costinel Begu, existând date că la aceştia sunt bunuri provenite din comiterea furturilor săvârşite de tinerii din Dobroteşti.
În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mai multe bunuri electronice, electrocasnice şi telefoane mobile, ale căror caracteristici corespund cu cele ale obiectelor sustrase de cei doi. Prejudiciul cauzat în urma comiterii celor 13 furturi a fost estimat la 40.050 de lei, fiind recuperat în proporţie de aproximativ 70%. Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că se continuă investigaţiile pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi, dar şi pentru recuperarea în totalitate a prejudiciului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU