22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTir răsturnat pe Drumul European 70

Tir răsturnat pe Drumul European 70

Circulaţia pe DE 70, în dreptul comunei Topleţ, a fost restricţionată ieri-dimineaţă pe un singur sens de mers, pentru mai mult de cinci ore. Un tir încărcat cu peste 40 de tone de fier vechi s-a răsturnat într-o curbă, încărcătura împrăştiindu-se pe o rază de peste 200 de metri.
Şoferul tirului înmatriculat în judeţul Cluj a pierdut controlul din cauza vitezei, dar o parte din vina pentru producerea accidentului o au şi drumarii, care pe acea porţiune au lăsat drumul nefinalizat. Între asfalt şi terenurile agricole de lângă DE 70 s-a format un şanţ adânc de aproape un metru, nesemnalizat şi fără parapet de protecţie. „Această porţiune de drum reprezintă un adevărat pericol pentru participanţii la trafic, nu este primul accident în această curbă. Se vine cu viteză şi, din cauza faptului că nu este nici un parapet, cei care pierd controlul volanului se răstoarnă. Drumarii au lucrat, au finalizat drumul, dar nu au pus nici o balustradă, iar din cauza ploilor s-a format şi un şanţ foarte adânc“, a spus primarul comunei Topleţ, Ilie Haşcă. În urma accidentului, şoferul tirului şi pasagerul din dreapta au ajuns la spital, dar accidentul s-ar fi putut solda cu mai multe victime dacă oamenii care circulau pe lângă carosabil nu fugeau din calea tirului, care a intrat în balans înainte să se răstoarne.
„Ne duceam la muncă şi am văzut tirul cum vine clătinându-se, şi i-am zis soţului meu că o să se răstoarne. Am apucat şi ne-am dat deoparte în ultimele clipe, altfel ne făcea praf“, a declarat o localnică din Topleţ, martoră la accident. Cele 40 de tone de fier au rupt culturile de porumb de pe marginea drumului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

7 COMENTARII