8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIonuţ Dinu, arestat

Ionuţ Dinu, arestat

Ionuţ Dinu, tânărul de 20 de ani cercetat pentru comiterea infracţiunilor de omor şi efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme sau muniţii, după ce joi, 25 iunie, a împuşcat-o în cap pe Alexandra Iancu, de 19 ani, cu arma de tir a tatălui său, agentul de poliţie Nelu Dinu, a fost arestat. Tânăra a fost transportată la Spitalul de Urgenţă Craiova în stare gravă, iar a doua zi dimineaţa, în ciuda eforturilor medicilor de a o ţine în viaţă, a murit.
După incidentul din locuinţa familiei Dinu de pe strada Jieţului din Craiova, Ionuţ Dinu a susţinut în faţa anchetatorilor că arma s-a descărcat accidental, când i-a căzut din mână în timp ce o scotea din casă, urmând să i-o dea tatălui său.
Procurorii doljeni au dispus efectuarea mai multor expertize tehnice de specialitate în baza cărora să se stabilească în ce condiţii a fost împuşcată tânăra. Varianta descărcării accidentale a armei de tir susţinută de agentul Nelu Dinu şi de fiul acestuia, Ionuţ Dinu, a picat, după ce ofiţerii de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Toxice (BAEST) Dolj au încheiat raportul de expertiză balistică. Acesta a arătat că arma nu putea să se descarce accidental, dar şi că nu prezenta defecţiuni. Luni, procurorul de caz a dispus începerea urmăririi penale faţă de învinuitul Ionuţ Cristian Dinu pentru săvârşirea infracţiunii de omor şi reţinerea acestuia pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe. Fiul poliţistului Dinu era cercetat şi pentru comiterea infracţiunii de efectuarea fără drept de operaţiuni cu arme sau muniţii. Ieri-dimineaţă, Ionuţ Dinu a fost prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă, iar magistraţii doljeni au admis după-amiază propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj. Pe numele lui a fost emis un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, începând cu 30 iunie şi până pe 28 iulie, inclusiv. Ieri, în jurul orei 15.00, Ionuţ Dinu a fost scos încătuşat din clădirea Tribunalului Dolj şi dus în arestul IPJ.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII