10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCampanie electorală cu bătaie şi împuşcături

Campanie electorală cu bătaie şi împuşcături

Campania electorală de la Coloneşti s-a transformat vineri într-un câmp de luptă. Şase  participanţi la manifestaţie au ajuns la spital cu răni după o răfuială între membrii PSD şi PD-L.

O nouă campanie electorală cu bătaie şi focuri de armă a avut loc vineri, în comuna Coloneşti, judeţul Olt. Aflaţi într-un marş electoral prin comună, membrii PSD s-au luat la bătaie cu cei de la PD-L. Şase dintre participanţi au ajuns la spital răniţi, în urma unui conflict cu cei din tabăra adversă, care lipeau afişe electorale.
Preotul din comuna Tufeni, Costinel Petrişor Alexandrescu, participant la marş şi simpatizant PSD, a scos arma şi a tras în plină stradă. Incidentul a avut loc după ce conducătorul unui autoturism i-a reproşat preotului că persoanele prezente la manifestaţie au ocupat tot drumul şi nu poate trece cu maşina.

De la campanie, la spital

Poliţiştii sosiţi la faţa locului au stabilit că a fost tras un foc de armă în plan vertical. Nimeni nu a fost rănit. „În timpul desfăşurării unei manifestaţii electorale, unul dintre participanţi a tras un foc de armă, cu un pistol neletal cu bile de cauciuc, în plan vertical“, a declarat comisarul Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
În urma unei încăierări între cele două tabere, şase participanţi la manifestaţie au fost răniţi. Victimele implicate în scandal – fostul şef al Poliţiei Comunitare Slatina, Cornel Stana, Nicolae Duican, Victor şi Iulius Oancea, preotul Costinel Petrişor Alexandrescu şi Marius G. – au fost transportate la spital, unde medicii au decis că nu necesită internarea.

„Oameni de nimic“

Scandalul de la Coloneşti a început din cauza marşului pornit prin comună de reprezentanţii PSD, iar în centrul atenţiei s-a aflat fostul primar din Coloneşti, Nicolae Stan, zis „Bulă“, actual deputat. Potrivit unor surse neoficiale, acesta este supărat că social-democraţii încearcă să câştige postul de primar, rămas vacant. Nicolae Stan spune însă că membrii PSD au început scandalul.
„Sunt nişte oameni de nimic. N-aţi văzut imaginile? Dacă nu eram atent, poate acum eram mort. Stana, care a fost la Poliţia Comunitară la Slatina, era să dea cu maşina peste mine“, a declarat deputatul PSD.
Poliţiştii care au mers la faţa locului pentru cercetări spun că preotul deţine legal arma. Rămâne însă ca oamenii legii să stabilească dacă pistolul a fost folosit legal. În caz contrar, Costinel Petrişor Alexandrescu riscă închisoarea, iar arma va fi confiscată de poliţie, după cum a precizat comisarul Claudia Radu. Arma şi cele şase cartuşe au fost ridicate de poliţie, iar preotul şi celelalte persoane implicate în conflict sunt cercetate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

13 COMENTARII