16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalMirele şi patru nuntaşi, arestaţi de mascaţi

Mirele şi patru nuntaşi, arestaţi de mascaţi

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova i-au reţinut vineri seară, la o nuntă, pe ginere şi pe patru invitaţi, aceştia fiind acuzaţi de comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, prostituţie şi organizare şi aderare la grup organizat.

 

„Afacerile“ celor cinci craioveni, trei bărbaţi şi două femei, din clanul Dragavei, au fost supravegheate de ofiţerii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) încă din luna mai a acestui an, oamenii legii având informaţii că aceştia se ocupă cu traficul de carne vie şi proxenetism. „Din mai 2008 a început supravegherea unui grup de cetăţeni de etnie romă din Craiova, despre care se bănuia că se ocupă cu trafic de carne vie şi proxenetism în Italia, regiunea Roma“, a precizat comisarul Silviu Văcaru, adjunctul şefului BCCO Craiova.

Din informaţiile şi cercetările poliţiştilor s-a stabilit că toţi cei cinci au ademenit 11 minore şi tinere în Italia, promiţându-le locuri de muncă. În cadrul grupului, cele două femei se ocupau de racolarea victimelor, cei doi romi, de exploatarea acestora în Italia, iar al treilea bărbat, de transportul tinerelor peste graniţă. Pentru a reuşi să scoată minorele din ţară, romii falsificau documentaţia necesară pentru ieşirea din ţară fără acordul părinţilor. Odată ajunse în Italia, victimele grupului infracţional erau obligate să se prostitueze. De pe urma celor 11 minore şi tinere, cei cinci membri ai grupului infracţional au câştigat peste 100.000 de euro.

 

„Săltaţi“ de la nuntă

 

Vineri seară, la restaurantul Olimp din cartierul craiovean Corniţoiu a fost nuntă mare, mirele fiind Viorel Călin, zis Gonţu, de 25 de ani. În timpul chefului, romii s-au trezit cu mascaţii peste ei, iar ginerele, fratele acestuia, Daniel Lucan, zis Şurubică, şi alţi trei nuntaşi – Daniel Belu, zis Savian, de 23 de ani, nepotul lui Stalică „Dragavei“, Alina Bozgan, de 22 de ani, toţi de etnie romă, şi Mihaela Josceanu, de 21 de ani, au fost arestaţi de ofiţerii BCCO Craiova.

„La acest caz am primit ajutorul colegilor de la Crimă Organizată din Italia. Am aflat că toate cele cinci persoane pe care le supravegheam urma să participe în noaptea de vineri spre sâmbătă la o nuntă. Cu ajutorul colegilor de la DIICOT, al celor de la IPJ Dolj şi al jandarmilor de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, ne-am deplasat la locaţia unde avea loc nunta şi i-am ridicat pe cei cinci în baza unor mandate de aducere“, a mai spus comisarul Silviu Văcaru.

Cei cinci au fost reţinuţi de poliţişti pentru 24 de ore în baza unei ordonanţe emise de procuror, iar sâmbătă seară au fost prezentanţi Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii doljeni au emis mandate de arestare preventivă pentru 15 zile pe numele celor trei bărbaţi. Josceanu are interdicţie de a părăsi ţara pe perioada cercetărilor, iar Bozgan este cercetată în stare de libertate, aceasta neputând fi arestată preventiv pentru că are un copil de două luni. Toţi cinci sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunilor de trafic de persoane, proxenetism, prostituţie şi organizare şi aderare la grup organizat.

Antecedente

Anchetatorii au stabilit că Viorel Călin are antecedente penale pentru furt calificat, fratele său, Lucan Daniel, pentru acte de violenţă, iar Daniel Belu, pentru furt şi acte de violenţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

19 COMENTARII