5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSpulberaţi de intercity

Spulberaţi de intercity

Un bărbat de 65 de ani a murit pe loc, iar soţia acestuia, de 44 de ani, se zbate între viaţă şi moarte la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin, după ce un tren intercity a lovit căruţa în care se aflau.

Accidentul a avut loc ieri-dimineaţă, în localitatea Prunişor, din judeţul Mehedinţi, la o trecere la nivel cu calea ferată.

Ion Surdu şi soţia lui, Domnica, se întorceau cu căruţa acasă. La o trecere la nivel cu calea ferată, bărbatul a ignorat semnalele acustice şi luminoase, căruţa în care se aflau cei doi fiind spulberată de un tren intercity.

Impactul a fost violent, una dintre roţile căruţei a fost găsită la 150 de metri de locul accidentului, iar bărbatul a fost aruncat 20 de metri.

„Înaintea lor a trecut o maşină. Au fost spulberaţi şi târâţi vreo 50 de metri de tren“, a spus un localnic.

Potrivit primarului Nandi Covlea, în comuna Prunişor, există trei treceri la nivel cu calea ferată, dar nici una nu este semnalizată corespunzător. Nu mai există bariere, fiind lăsate în funcţiune doar semnalele acustice şi luminoase.

„Persoanele din căruţă nu au respectat semnalele acustice ale semaforului de la trecerea căii ferate“, a spus Ion Serafim, comisar-şef Transporturi Feroviare Drobeta Turnu Severin Severin.

Medicii de la Spitalul de Urgenţă din Drobeta Turnu Severin sunt rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire ale femeii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII