21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj500 de kilograme de muniţie, detonată

500 de kilograme de muniţie, detonată

Bomba care a fost adusă pe Dunăre din Serbia în România, agăţată de ancora unui vapor, a fost detonată într-un poligon. Ieri, în jurul orei 12.00, în Poligonul Jidoştiţa din comuna Brezniţa de Ocol, echipajul pirotehnic al Detaşamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin, împreună cu un echipaj de la ISU Dolj au distrus 500 kg de muniţie rămasă neexplodată din timpul conflictelor armate. Au fost luate măsuri de siguranţă stricte, circulaţia rutieră fiind oprită prin zonă. Cu toate acestea, piloţii unei aeronave de călători s-au speriat de explozia produsă la sol.

Pentru distrugere, s-a folosit 18 kg de trotil. Muniţia reprezentativă a fost bomba de 250 kg, descoperită sâmbătă dimineaţă în Portul Comercial Drobeta Turnu Severin.

„Echipajul pirotehnic ISU «Drobeta» împreună cu ISU Dolj s-au deplasat la poligonul de la Jidoştiţa, comuna Brezniţa de Ocol, pentru detonarea bombei care a fost găsită sâmbătă prinsă de ancora unei nave în Portul Comercial Drobeta Turnu Severin. Operaţiunea s-a desfăşurat fără probleme“, a declarat Ramona Nistor, purtătoarea de cuvânt a ISU „Drobeta“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS