7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Record în aer

Opt copii din Michigan, cu vârste cuprinse între opt şi zece ani, au intrat în Cartea Recordurilor, după ce au sărit pe un covor elastic timp de 24 de ore. După cum informează Krone.at, cei opt performeri au oferit un spectacol de sărituri colective, încercând să doboare recordul anterior, de 19 ore şi 24 de minute. Performanţa a fost stabilită într-un parc de distracţii din sudul oraşului Detroit (Michigan), în incinta unui castel gonflabil. Recordul urmează să fie omologat de o comisie a „Guinness World Records“, această procedură putând dura câteva luni.

Ucigaş, condamnat să stea departe de bar

Un scoţian care şi-a ucis soţia a fost condamnat să stea departe de baruri timp de un an. După cum informează Corriere.it, deşi Edward Flaherty, un pensionar de 74 ani, din Glasgow, a fost declarat vinovat de uciderea soţiei sale de 69 de ani, pedeapsa nu a fost pe măsura faptei. Bărbatul şi-a strangulat soţia cu o cravată, după ce a aceasta a refuzat să îi mai dea bani să bea. Judecătorul a decis să îi interzică lui Flaherty să mai intre într-un local timp de un an. Lord Matthews, judecător la Înalta Curte de Justiţie din Glasgow, a spus că demenţa senilă de care suferă Flaherty face ca acesta să nu poată merge la închisoare. El a emis un ordin prin care criminalul nu are voie să iasă din casă, în timpul programului de funcţionare a barurilor, deschise, de obicei, între 11.00 şi 23.00. Matthews a precizat că, în condiţii normale, bărbatul ar fi fost condamnat la ani grei de închisoare. „Am citit şi am ţinut cont de raporturile medicale. Mi-am dat seama că, dacă l-aş fi condamnat la închisoare, ar fi fost eliberat după scurt timp, iar acea sentinţă ar fi fost simbolică. Eu am vrut să îi îngrădesc libertatea şi, având în vedere că el continuă să meargă prin baruri, o să îi interzic să mai facă asta. Această interdicţie are mai mult sens decât o sentinţă, care nu l-ar ţine mult la închisoare“, s-a justificat magistratul.

Keira Knightley, complexată din cauza studiilor

În ciuda faptului că este una dintre cele mai apreciate vedete de la Hollywood, frumoasa actriţă Keira Knightley este extrem de invidioasă pe asolvenţii de facultate. Vedeta din „Remuşcarea“ şi „Mândrie şi prejudecată“ a recunoscut că abandonarea şcolii i-a dat un sentiment de inferioritate şi speră să „recupereze“ citind mult. „Sunt complet needucată. Faptul că nu am mers la universitate mi-a dat o forţă incredibilă şi m-a determinat să citesc tot ce am putut ca să pot dovedi că nu sunt tâmpită“, a declarat actriţa. Keira a abandonat şcoala la 17 ani, înainte de a-şi lua diploma de absolvire a liceului, după ce a fost distribuită în filmul pentru televiziune realizat după celebrul roman „Doctor Jivago“.

David Duchovny crede în extratereştri

Cunoscutul actor David Duchovny pare să se identifice cu Mulder, personajul său din „Dosarele X“, mai mult decât am fi tentaţi să credem. El este convins că oamenii nu sunt singuri în univers. „Am suspiciuni că nu suntem singuri. Are mai mult sens să existe şi alte forme de viaţă“, a mărturisit vedeta de la Hollywood. Actorul este implicat în promovarea noului său film, „The X Files: I Want To Believe“, în care o are din nou parteneră pe actriţa Gillian Anderson. „A fost esenţial să lucrez din nou cu ea. Prima scenă a fost grozavă, am simţit imediat că există o legătură. E ca atunci când cunoşti pe cineva care îţi place. Câteodată, actorii lucrează bine împreună, alteori, nu. Noi am fost norocoşi de la început. Am văzut-o de câteva ori de când s-a terminat show-ul, ea fiind în Londra, dar ţinem legătura prin e-mail“, a declarat actorul american.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS