13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalImpact cu stâlpul

Impact cu stâlpul

Un şofer craiovean a provocat ieri-dimineaţă un accident ce s-a soldat cu o maşină distrusă, un stâlp al reţelei de energie electrică retezat şi o pană de curent la Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“, chiar în timpul probei de bacalaureat.

Bulevardul Ştirbei Vodă a fost blocat pe un sens mai multe ore, ieri, după ce şoferul unui autoturism a lovit şi retezat în jurul orei 9.00, un stâlp de susţinere al reţelei de energie electrică de pe marginea drumului. Marian Petre, de 44 de ani, din Craiova, conducea Cielo cu numărul VL-08-CIM pe strada Ştirbei Vodă dinspre sensul giratoriu către Colegiul Naţional „Fraţii Buzeşti“.

După cum a explicat Petre în faţa poliţiştilor de la Rutieră, a încercat să evite o maşină care a plecat de pe loc fără să se asigure, a pătruns pe contrasens şi a acroşat Renaultul condus regulamentar din sens opus de Mihai Săndulescu, de 25 de ani, din Craiova. După tamponarea dintre cele două autoturisme, Renaultul a fost proiectat într-un stâlp de beton de pe marginea drumului, pe care l-a retezat. Stâlpul a rămas susţinut numai de cabluri şi de Renault, aplecat peste stradă. Din fericire, chiar dacă impactul a fost puternic, iar maşina a fost aproape distrusă, nimeni nu a fost rănit. De asemenea, Cielo condus de Marian Petre a suferit avarii uşoare. Poliţiştii de la Rutieră au decis să restricţioneze traficul pe Ştirbei Vodă, pe sensul dinspre strada Unirii către sensul giratoriu, mai ales că acesta era ocupat de Renault, după care a fost anunţat CEZ Distribuţie.

 

Pană de curent la bacalaureat

 

Nu numai traficul rutier din zonă a avut de suferit în urma accidentului, ci şi consumatorii de energie din zonă, printre care şi CN „Fraţii Buzeşti“, unde se susţinea o probă de bacalaureat. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj au precizat că examenul s-a desfăşurat normal şi fără întârzieri, pentru că subiectele au fost preluate şi multiplicate în jurul orei 8.30, înainte de producerea penei de curent. Reprezentanţii Companiei CEZ Distribuţie au comunicat că abia la ora 10.40 a fost anunţat la Deranjamente accidentul rutier în urma căruia un stâlp de joasă tensiune – 0,4 kV – a fost rupt. Pentru că au fost voci care au susţinut că CEZ a intervenit cu întârziere pentru remedierea defecţiunilor, biroul de presă din cadrul CEZ Distribuţie a precizat că „echipele erau angrenate în alte lucrări de mentenanţă planificate pe aria judeţului Dolj. S-a retras o echipă de la o altă lucrare pentru a interveni la acest accident“. Echipele CEZ s-au deplasat la faţa locului şi au întrerupt alimentarea cu curent electric, pentru evitarea pericolelor de electrocutare. Oficialii CEZ Distribuţie au precizat că, deşi se estima că înlocuirea stâlpului rupt se va face până la ora 16.00, lucrarea a fost încheiată la ora 15.00.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII