9.8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDroguri ascunse în vagin

Droguri ascunse în vagin

Ofiţerii din cadrul BCCO Craiova au prins în flagrant trei romi, membri ai unui grup infracţional organizat, care aveau asupra lor droguri de mare risc.

Reprezentanţii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova au precizat că suspecţii Ionel Delcea, zis Nixon, de 37 de ani, Sorin. C., de 15 ani, zis Bingo, şi Alina-Ştefania Călin, de 25 de ani, toţi din Craiova, membrii unui grup infracţional organizat ce se ocupa cu traficul internaţional de droguri, erau în atenţia ofiţerilor antidrog de mai multă vreme.

Poliţiştii aveau informaţii că aceştia procură droguri de mare risc din Italia, le introduc în ţară ascunse în pungi de cafea şi le distribuie în cluburile şi discotecile din Craiova.

În noaptea de luni spre marţi, poliţiştii BCCO împreună cu un procuror din cadrul DIICOT – Biroul Teritorial Dolj au organizat o acţiune de prindere în flagrant a celor trei suspecţi.

 

Prinsă cu drogurile în vagin

 

Cei trei romi, care se deplasau cu un autoturism Audi, au fost blocaţi în trafic şi reţinuţi pe DE 70, la intrarea în Craiova, în noaptea de luni spre marţi, în jurul orei 1.30. După ce maşina a fost oprită, ocupanţii acesteia nu au vrut să coboare, fiind scoşi cu forţa. S-a trecut la perchiziţionarea automobilului şi a celor trei romi, dar nu au fost găsite droguri, în ciuda informaţiilor poliţiştilor. S-a hotărât ca Alina-Ştefania Călin să fie dusă la un control ginecologic, oamenii legii bănuind că ea ţine ascunse stupefiantele. La control, în vaginul femeii au fost găsite 10 grame de cocaină şi 40 de grame rezină de canabis (haşiş).

În urma cercetărilor s-a stabilit că drogurile depistate fuseseră procurate din Roma de alt membru al grupului infracţional organizat, Constantin Călin, de 20 de ani, din Craiova, şi introduse în ţară de minorul Sorin C., prin Vama Cenad, ascunse în pungi de cafea. Din cercetările efectuate de anchetatori a fost identificat şi reţinut alt membru al grupului, Lucian Soare, de 20 de ani, din Craiova, care avea rolul de a distribui drogurile în cluburile şi discotecile din municipiu.

 

Doi arestaţi preventiv

 

Patru dintre suspecţi – Ionel Delcea, Sorin.C., de 15 ani, Alina-Ştefania Călin şi Lucian Soare – au fost reţinuţi, iar pe numele lui Constantin Călin a fost propusă măsura arestării preventive în lipsă. Tribunalul Dolj a dispus emiterea mandatelor de arestare preventivă pentru Delcea, Alina şi Constantin Călin, iar împotriva minorului şi a lui Soare s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi localitatea pentru o perioadă de 30 de zile. În sarcina celor cinci s-au reţinut săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, introducerea în ţară şi traficul de droguri de risc şi de mare risc. Poliţiştii doljeni au precizat că se continuă cercetările în acest caz pentru identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor membrilor grupului infracţional organizat. Constantin Călin va fi dat în urmărire internaţională pentru a fi adus în faţa anchetatorilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

52 COMENTARII