22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRovinieta s-a luat la trântă cu micii

Rovinieta s-a luat la trântă cu micii

Majoritatea craiovenilor au sărbătorit 1 Mai muncitoresc nu prin muncă, ci la iarbă verde. La mare căutare au fost berea, micii şi… rovinieta.

Înarmaţi cu portofele pline, multă veselie şi chef de distracţie, ieri-dimineaţă, numeroase grupuri de craioveni erau în parcările marilor magazine pentru a face ultimele pregătiri pentru un grătar în aer liber. „Am vrut să fie totul proaspăt, aşa că am lăsat cumpărăturile pe ultima sută de metri. Nu e aglomeraţie, dar şi dacă ar fi fost tot nu ne-ar fi stricat cheful de distracţie“, a declarat Alina Marinescu, o craioveancă hotărâtă se se bucure de ziua liberă de 1 Mai.

„Cred că ne-am trezit cam târziu, spre deosebire de alţii. Nu face nimic. Niciodată nu e prea târziu pentru un grătar. Am lăsat însă fetele în maşină, să ne asigurăm că nu ne întârzie şi mai mult“, a glumit Marius C., un craiovean pe care ora 10.00 l-a prins la cumpărături.

 

Magazinele au aşteptat clienţii cu rafturile ticsite

 

La mare căutare au fost ieri, cum era de aşteptat, băutura, în special bere şi suc (ici-colo, îşi mai făcea loc şi câte o sticlă de vin), şi carnea, care se „regăsea“ în coşuri, în funcţie de preferinţe, sub formă de mici, cotlete de porc sau aripioare şi ciocănele de pui. Spre mulţumirea tuturor, rafturile se arătau pline, iar aglomeraţie nu era, aşa că ultimele cumpărături au putut fi făcute în linişte.

 

Rovinieta, la mare căutare

 

La concurenţă cu micii şi berea, la mare solicitare a fost şi rovinieta (propunerea de reintroducere a taxei de drum în preţul benzinei a fost respinsă, pe motiv că aceasta este singura sursă de venit a Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale – CNADNR). Aceasta a ridicat probleme craiovenilor puşi pe distracţie, deoarece nu toate benzinăriile le comercializau, dar şi pentru că în alte părţi s-au terminat, Sărbătorile Pascale reprezentând un bun prilej de plecat din localitate.

În plus, chiar dacă pe site-ul www.roviniete.ro există opţiunea de plăţi on line (rovinieta o primiţi prin curier rapid în maximum 72 de ore de la confirmarea plăţii), aceste roviniete vor intra în vigoare abia începând cu 11 mai.

Drept urmare, în benzinăriile în care faimoasa „bulină“ se afla pe stoc erau cozi de câte 15-20 de persoane, pentru că şoferii autoturismelor prinşi în trafic fără rovinietă riscă să primească amendă în valoare de 500 – 1.000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS