17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAmenzi mai mici pentru lipsa rovinietei

Amenzi mai mici pentru lipsa rovinietei

Plenul Senatului a adoptat miercuri modificări la ordonanţa de urgenţă a guvernului privind introducerea tarifului de utilizare a reţelei de drumuri naţionale din România, una dintre ele referindu-se la înjumătăţirea amenzilor pentru posesorii de autoturisme care nu au rovinietă.

Faţă de textul ordonanţei, s-a micşorat cuantumul amenzilor pentru autoturisme şi s-a eliminat posibilitatea de a plăti pe loc amenda. În privinţa cuantumului amenzilor contravenţionale aplicabile utilizatorilor de autoturisme în cazul lipsei rovinietei valabile, senatorii au decis ca, faţă de varianta guvernului – aplicarea unei amenzi contravenţionale între 500 şi 1.000 de lei, să se înjumătăţească valoarea, adică amenda minimă pentru autoturisme să fie de 250 de lei, iar cea maximă să fie de 500 de lei, cu posibilitatea achitării a 50% în termen de 48 de ore.

Cât priveşte categoriile vizate de ordonanţă, senatorii au decis că de scutirea de la plata tarifului de utilizare nu trebuie să beneficieze vehiculele istorice şi cele aparţinând Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România SA, în schimb, scutirile sunt necesare pentru utilajele agricole, cu excepţia tractoarelor rutiere.

Forul decizional în cazul acestui act normativ este Camera Deputaţilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS