5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn bărbat şi-a sugrumat mama

Un bărbat şi-a sugrumat mama

Elena Lupu, de 84 de ani, din satul Potelu, comuna Ianca, şi-a găsit sfârşitul în mâinile fiului său. În urmă cu câteva zile, Victor, de 54 de ani, şi-a lovit fără milă mama, apoi a strâns-o de gât. Bărbatul a dormit liniştit până a doua zi, când şi-a revenit din băutură. Conştient de repercusiuni, joi, în jurul prânzului, el a sunat-o pe soţia sa, la Bucureşti, şi a anunţat-o că mama lui a murit. Cum vecinii intraseră în panică pentru că nu-l mai văzuseră pe Victor de câteva zile, aceştia au anunţat poliţia.

Şeful Poliţiei Ianca, Miron Vancica, s-a deplasat la locuinţa bătrânei, iar când a intrat în casă, a constatat că femeia decedase. Victor Lupu a spus că bătrâna s-a lovit singură de tablia patului din cauză că era nevăzătoare.

Poliţistul şi-a anunţat imediat colegii de la criminalistică, pentru cercetări. Ulterior, Victor Lupu a recunoscut că el este cel care i-a luat viaţa mamei sale. În urma efectuării necropsiei, s-a stabilit că femeia a decedat din cauza unei asfixii mecanice prin sugrumare.

 

Criminalul fusese înfiat

 

Victor Lupu avea câţiva anişori când a rămas orfan, după ce tatăl său şi-a omorât soţia. Elena s-a gândit să îi facă un bine copilului şi l-a înfiat. După ce a crescut, Victor s-a căsătorit şi s-a mutat la Bucureşti cu familia. În urmă cu câţiva ani, Elena a început să nu mai vadă. Apoi, soţul ei a decedat. Victor i-a întors binele mamei sale şi a renunţat la serviciu că să aibă grijă de ea. Vecinii spun că bărbatul era foarte atent cu mama sa şi nu le vină se creadă că a fost în stare de aşa ceva.

„O spăla şi avea grijă de ea. Nici o femeia nu ţine curat în casă aşa cum ţinea el. Beat nu l-am văzut niciodată. Nici scandaluri nu am auzit la ei în casă“, a spus Natalia, una dintre vecine. Oamenii legii spun că Victor era liniştit şi nu avea antecedente penale.

„Bărbatul locuia cu mama lui din 2001. De atunci avea grijă de bătrână întrucât aceasta era nevăzătoare. Era o persoană liniştită“, a spus şeful Poliţiei Ianca. Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Adrian Aspra, în urma deliberării s-a luat măsura arestării preventive a agresorului. „Vineri, învinuitul a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Este cercetat pentru omor calificat, faptă ce se pedepseşte cu închisoare de la 15 la 25 de ani“, a spus Aspra.

În cazul în care va fi găsit vinovat, Victor Lupu riscă până la 25 de ani de închisoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS