15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjMinora dispărută în Munţii Parâng a fost găsită

Minora dispărută în Munţii Parâng a fost găsită

Marinela Egyed, minora dispărută în Munţii Parâng, a fost găsită după şapte zile, timp în care au căutat-o zeci de oameni.

Marinela Egyed, de 14 ani, a dispărut pe 24 februarie, în zona motelului Lainici.

Poliţiştii şi salvamontiştii care au căutat-o spun că minora a avut un înger păzitor, altfel nu-şi pot explica faptul că a fost găsită în viaţă. Fata a dispărut în timp ce se afla la cules de urzici împreună cu mama sa, iar aceasta a anunţat poliţia după mai bine de 24 de ore. Poliţiştii împreună cu salvamontiştii gorjeni şi câţiva voluntari au demarat imediat căutările, dar timp de şapte zile nu au dat de adolescentă. Sâmbătă, 1 martie, o persoană a sunat la 112 şi a anunţat că a găsit în pădure o minoră care seamănă cu cea dispărută. Câţiva lucrători au găsit-o pe Marinela într-un vagon forestier dintr-o pădure situată în apropierea oraşului gorjean Bumbeşti Jiu.

 

Înfometată şi îngheţată

 

Oamenii legii au povestit că lucrătorii forestieri care au găsit fata au anunţat imediat salvarea.

Minora era în stare de şoc, îngheţată aproape moartă de foame. Picioarele, faţa şi mâinile îi erau umflate din cauza frigului pe care l-a îndurat şapte zile. Deshidratată şi în pericol să-şi piardă viaţa, Marinela Egyed a fost transportă de urgenţă la Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu. Fata le-a povestit salvatorilor săi că s-a rătăcit: „Am strigat la mama, dar nu mă auzea. M-am rătăcit şi am tot mers prin pădure, am crezut că voi găsi o potecă. Mi-a fost frică să nu fiu mâncată de animale. Am dormit pe sub copaci, ca să nu mor de frig. Nu mai ştiu cum am găsit casa aia sau ce o fi. Nu am mâncat nimic şi nici apă nu am băut, că nu am găsit nici un pârâu. Am sperat că mă va căuta mama şi că mă va găsi“, a spus fata.

Minora a fost internată în Spitalul Orăşenesc Bumbeşti Jiu, unde i s-au acordat îngrijirile medicale necesare. Marinela Egyed va fi consultată şi de un psiholog.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS