21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

SCURTE ŞTIRI

Baschet (m), Cupa României.

Vâlcea, cu şansa a doua

BC Râmnicu Vâlcea a reuşit şi în acest an să ajungă în sferturile de finală ale Cupei României, în prima fază a competiţiei impunându-se de două ori în faţa braşovenilor de la Cuadripol, scor 69-81 în deplasare şi 90-68 pe teren propriu. La fel ca şi în ediţia precedentă, gruparea din Zăvoi va întâlni în faza sferturilor de finală pe ELBA Timişoara, întâlnirea urmând să aibă loc sâmbătă, de la ora 17.00, în Sala Sporturilor „Traian“ din Râmnicu Vâlcea. Returul acestei confruntări este programat pe 6 februarie. În ediţia de anul trecut de Cupă, BC Vâlcea a fost la un pas de a produce surpriza, după ce reuşiseră să se impună pe teren propriu în faţa echipei de pe Bega. Iată programul complet al jocurilor de Cupă: Rapid Bucureşti – BCMUS Argeş Piteşti, Dinamo Bucureşti – CSU Ploieşti, Gaz Metan Mediaş – Atlassib Sibiu, BC Râmnicu Vâlcea – ELBA Timişoara.

Adi STROESCU

Handbal (m), Liga Naţională.

Învinşi la limită de Dinamo

Energia Pandurii Târgu Jiu a pierdut la limită, scor 30-29, amicalul disputat în compania grupării Dinamo Bucureşti, într-un joc din cadrul turneului de la Medgidia. În absenţa antrenorului Sorin Toacsen, aflat la lotul naţional, secundul Narcis Criciotoiu a început în formula Iordan – Enache, Preda, Mitrovic, Mazilu, Andrijasevic şi Costea şi oltenii au intrat în avantaj la pauză, scor 17-15. Până la final a fost rulat tot lotul, Energia testând şi un pivot tunisian, Mehret Walid, care nu a impresionat. Gorjenii vor mai disputa două jocuri în cadrul aceluiaşi turneu, cu CSM Medgidia şi Universitea Piteşti.

Cristi PEPTAN

Volei, Divizia A2. Din nou la muncă

Echipele de volei ale SCM-Universitatea Craiova vor juca sâmbătă primele meciuri oficiale din 2008, ambele pe teren propriu. De la ora 11.00, echipa feminină a clubului oltean va înfrunta Provolei Botoşani, iar cu începere de la ora 13.00 vor juca elevii lui Dan Pascu în compania formaţiei UMF Cluj. Partidele contează pentru prima etapă din faza a doua a Diviziei A2, iar formaţiile din Bănie speră să obţină calificarea la turneul final, acolo unde vor merge doar două dintre cele patru combatante din serie. După prima parte a campionatului jucătoarele lui Adrian Cotoranu ocupau primul loc în seria Est, iar la masculin SCM-U s-a clasat pe locul doi. În pauza competiţională, cele două formaţii s-au întărit: la masculin au venit Claudiu Mitu (ridicător) şi Marius Vlaicu (libero), iar la feminin s-a adus o singură jucătoare, Alina Surmei (secund).Daniela MITROI

Volei (f), Turneul de la Halle. România a spus adio Olimpiadei

Naţionala de volei feminin a României a pierdut al patrulea meci din Grupa B a turneului preolimpic de la Halle, fiind învinsă de reprezentativa Rusiei cu scorul de 3-1 (25-21, 26-24, 21-25, 25-14). În urma acestui rezultat, tricolorele au ratat participarea în semifinalele competiţiei şi „biletul“ care ducea la Jocurile Olimpice de vară de la Beijing. Elevele lui Florin Grapa au terminat turneul preolimpic cu o singură victorie, obţinută în faţa Croaţiei, şi două înfrângeri, cu Serbia şi Rusia, singurul regret fiind reprezentat de înfrângerea la limită în faţa Serbiei, după ce România a condus cu 2-0 la seturi. Înaintea jocului direct, Rusia şi Serbia şi-au asigurat prezenţa în semifinale, Serbia învingând Croaţia cu 3-1 (23-25, 25-21, 25-18, 25-22). Câştigătoarea turneului de la Halle va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing.

Alexandru VÎRTOSU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS