15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsfixiaţi cu monoxid de carbon

Asfixiaţi cu monoxid de carbon

Doi bărbaţi din Filiaşi au murit duminică dimineaţă asfixiaţi cu monoxid de carbon provenit de la o sobă pe gaz.

Poliţia Filiaşi a fost sesizată duminică, la ora 10.30, că într-o casă de pe strada 24 Ianuarie se află doi bărbaţi morţi. O echipă operativă s-a deplasat imediat la faţa locului. Gheorghe Roiban, de 65 de ani, şi Căprăroiu Constantin, de 52 de ani, au fost găsiţi morţi, iar în soba de teracotă gazele erau aprinse.

„Se pare că decesul a fost cauzat de asfixierea cu monoxid de carbon. Cadavrele au fost transportate la morgă şi, în urma necropsiei, se va stabili cauza exactă a morţii“, a declarat comisar-şef Dumitru Ciobanu, şeful Poliţiei Filiaşi.

Nu a mai apucat să iasă afară“

Cei doi bărbaţi au fost descoperiţi morţi în casă de un vecin, Ion Stânciugel. „Am trecut pe la el şi uşa era închisă. M-am gândit că nea Roiban e plecat la piaţă, că avea obiceiul ăsta, să se ducă la piaţă duminica“. Vecinul l-a căutat şi mai târziu pe Gheorghe Roiban. S-a uitat pe fereastra casei şi a observat că televizorul era pornit. A încercat să îşi sune vecinul. Telefonul se auzea sunând în cameră, dar nu răspundea nimeni. „Atunci am spart uşa. Rămăseseră seara să vadă meciul. L-am găsit pe nea Roiban pe pat, iar pe celălalt, căzut, cu capul spre uşă. Cred că simţise ceva, dar nu a mai apucat să iasă afară“, a mai povestit Ion Stănciugel.

Poliţia recomandă atenţie

Având în vedere că în perioada de iarnă folosirea necorespunzătoare a surselor de căldură în locuinţe poate să ducă la evenimente tragice, poliţia recomandă ca încăperile încălzite cu sobe să fie bine aerisite, iar acestea să fie în stare bună de funcţionare.

Supravegheaţi atent copiii şi învăţaţi-i că este periculos să se joace în apropierea focului. De asemenea, nu lăsaţi focul aprins pe timpul nopţii dacă folosiţi sobe pe gaz şi nu utilizaţi instalaţii improvizate de încălzire.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS