21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProcurorul Sîntion, pus pe liber de ministrul David

Procurorul Sîntion, pus pe liber de ministrul David

Pe vremea când era şeful Direcţiei Generale Anticorupţie din Ministerul de Interne, procurorul Marian Sîntion era supranumit „Catani al României“. A reuşit, cu sprijinul financiar al Marii Britanii, să pună pe picioare şi să facă să meargă o structură în care nimeni nu credea, menită fiind să lovească în corupţia din poliţie şi administraţie. Devenit mult prea incomod, a fost însă „tras pe dreapta“ în mod discret, iar acum aruncat ca o măsea stricată din ministerul numit pompos „al Internelor şi Reformei Administrative“.

 

Eliminare, în loc de protecţie

 

Marian Sîntion nu mai este, de ieri, consilier al ministrului Cristian David. Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a admis ieri-dimineaţă cererea ministrului prin care se solicita încetarea detaşării procurorului Sîntion la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). Motivul acestei cereri nu este deocamdată cunoscut, însă solicitarea vine la numai o zi după ce Marian Sîntion s-a plâns presei că este filat de mai multe structuri aparţinând chiar ministerului în care lucra. Din acest motiv, Sîntion a cerut protecţie superiorilor săi, susţinând că există suficiente motive să se simtă ameninţat. În loc de protecţie, ministrul David a cerut CSM încetarea delegării procurorului Sîntion în cadrul MIRA. Marian Sîntion se va întoarce la Parchetul General, ca procuror în cadrul Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Organizate şi Terorism.

Procurorul Marian Sîntion a mai fost implicat într-un scandal asemănător. El a demisionat în urmă cu câteva luni de la conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie după ce a acuzat conducerea ministerului că încearcă să muşamalizeze anumite anchete care vizau poliţişti cu funcţii înalte.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS