16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalEscrocherie cu mărgele

Escrocherie cu mărgele

Fraudele prin SMS pierd teren în favoarea unei alte metode de a stoarce bani de la doljeni – munca la domiciliu.

Escrocii îşi perfecţionează continuu modurile de operare şi, se pare, reuşesc să obţină sume de bani mai mici sau mai mari de la doljenii care le cad în capcană. Ţepele prin SMS au fost înlocuite în ultima vreme de cele cu oferte de muncă la domiciliu, clienţii fiind „uşuraţi“ de avansul cerut pentru mostrele de mărgele, felicitări sau pungi de cadouri.

Anunţul prin care au fost înşelate mai multe persoane – „Muncă la domiciliu în timpul liber, 150 – 500 dolari/lună. Tel: 0753158177“ – a apărut în publicaţiile cu anunţuri din Craiova, în perioada 20-27 octombrie. O craioveancă a sunat la numărul de telefon de mai sus şi a pierdut un milion de lei vechi, fiind „vrăjită“ de un tânăr prezentabil.

 

„Totul s-a dovedit a fi o înşelătorie fără margini“

 

S.R. povesteşte că, după ce a văzut anunţul, a sunat la numărul de telefon şi a stabilit o întâlnire cu persoana care s-a recomandat a fi reprezentantul firmei Phonix Group Bucureşti. În aceeaşi zi, s-a prezentat la domiciliul femeii un tânăr prezentabil, „dotat“ cu o mulţime de documente, ştampile şi chitanţe, care i-a explicat despre ce este vorba – de confecţionat mărgele, felicitări şi pungi de cadouri.

„Nu mă interesa atât de mult câştigul, cât faptul că, stând acasă pentru creşterea şi educarea copiilor, timpul liber rămas îl pot fructifica scoţând un bănuţ. Totul s-a dovedit a fi o înşelătorie fără margini. Pentru a primi mostrele de lucru trebuia plătita suma de un milion. La cât de convingător a fost, bineînţeles că am plătit şi de atunci nu l-am mai văzut“, a explicat femeia.

Craioveanca S.R. a menţionat că este conştientă de faptul că sunt şanse foarte mici să-şi recupereze banii, dar că lumea trebuie să fie atenţionată despre acest mod de înşelătorie.

Poliţiştii sfătuiesc doljenii să nu răspundă acestor oferte de câştiguri, unele dintre ele fiind modalităţi de înşelăciune. Persoanele care au fost înşelate în acest mod sunt aşteptate de poliţişti să depună o plângere.

Înşelăciuni prin SMS

De la începutul anului, sute de craioveni au fost înşelaţi cu promoţii false, anunţate prin e-mail, mesaje scrise sau apeluri telefonice, în care erau folosite numele unor companii de telefonie mobilă sau vânzări electrocasnice. Credulii erau invitaţi să cumpere mai multe cartele de reîncărcare pentru cartele de telefonie mobilă şi să comunice codurile de reîncărcare, în acest fel având asigurat un câştig substanţial.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII