14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCirculaţi cu atenţie!

Circulaţi cu atenţie!

Vânt, ploaie, ceaţă, mâzgă. Conduceţi cu maximă atenţie şi nu bruscaţi comenzile, ne sfătuiesc poliţiştii de la Rutieră. Numărul accidentelor a crescut odată cu condiţiile meteo nefavorabile, iar IPJ Dolj a suplimentat numărul poliţiştilor rutieri.

Sezonul rece scoate în stradă cu 30% mai mulţi poliţişti rutieri în speranţa că astfel se va reduce media zilnică a accidentelor soldate cu pagube materiale. Aglomeraţia în trafic, ploaia, scurtarea duratei zilei sau condiţiile de ceaţă sporesc riscul de tamponare. Conform poliţiştilor de la Rutieră, numărul accidentelor deja a crescut, odată cu vremea nefavorabilă.

„Înregistrăm circa 100-130 de tamponări pe zi, am ajuns de unde am plecat acum două săptămâni. Vremea, lucrările la drumuri, neatenţia şoferilor sunt factori care au condus la numărul mare de accidente. Viteza excesivă, peste marja de siguranţă, este cauza a 60% din accidente în această perioadă a anului“, a declarat Emil Zuican, şeful Serviciului Poliţiei Rutiere Dolj.

„Şoferii încă nu s-au obişnuit cu carosabilul umed şi nu păstrează distanţa de siguranţă între autovehicule“, a declarat şi subcomisar Marius Stamin, din cadrul aceluiaşi serviciu.

Poliţiştii recomandă şoferilor să adapteze viteza de mers la condiţiile de drum, să îşi echipeze maşinile cu cauciucuri de iarnă, să folosească ştergătoarele de parbriz şi să utilizeze în trafic luminile de întâlnire. Atunci când pleacă la drum lung, şoferii sunt sfătuiţi să se intereseze de condiţiile drumurilor pe traseul pe care îl fac, să depăşească numai unde este permis şi numai după o asigurare temeinică.

Poliţiştii avertizează şi pietonii să se asigure temeinic chiar şi atunci când traversează pe zebră, deoarece se poate întâmpla ca şoferii care circulă cu viteză mai mare să nu poată frâna la timp din cauza asfaltului ud.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU