14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Conflict armat

Încă două conflicte între pistolarii craioveni s-au consumat joi şi sâmbătă în Craiova, de data aceasta fiind trase focuri de armă şi folosite bâte şi săbii.

Sămânţa de scandal dintre grupul lui Ştefan Cantemir Mitre, de 29 de ani, din Craiova, şi un grup de romi a încolţit joi seară, în cartierul Brazda lui Novac. Conform unei plângeri depuse de Vipale Silvian, zis Pică, de 26 de ani, din localitate, la Secţia 4 Poliţie Craiova, în timp ce acesta se afla joi seară cu maşina personală în zona staţiei de autobuz de la Complexul Novaci din Brazdă, mai mulţi tineri i-au lovit autoturismul. Poliţiştii au stabilit în urma verificărilor că patru amici ai lui Ştefan Mitre au spart o oglindă şi au înfundat o portieră a Volkswagen Touaregul în care se afla Vipale. În faţa poliţiştilor, Pică a afirmat că lucrurile nu vor rămâne aşa şi îşi va face dreptate. În urma afirmaţiilor victimei, dar şi din experienţele anterioare, poliţiştii au trimis în stradă mai multe patrule, pentru a preveni izbucnirea unui scandal, însă protagoniştii altercaţiei au „reuşit“ să se întâlnească şi să-şi plătească poliţele.

Mitre a fugit şi s-a ascuns la mama sa

Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, sâmbătă seară, în jurul orei 18.00, Vipale şi Stazian Miclescu, de 37 de ani, din Craiova, care se deplasau cu un Volkswagen Touareg, respectiv un Nissan, pe strada Brestei, l-au „dibuit“ în trafic pe Mitre, care se deplasa la volanul unui BMW, şi au deschis focul asupra sa. Mitre a călcat acceleraţia şi s-a îndreptat spre locuinţa mamei sale de pe strada Odobleja, fugind în bloc. Cei doi l-au urmărit şi au mai tras două focuri de armă asupra sa, au spart toate geamurile maşinii lui Mitre, pe care acesta o lăsase în apropierea blocului, au spart un geam de la intrarea în scara blocului, după care au urcat în imobil şi au lovit cu picioarele în uşa apartamentului în care Mitre se refugiase, după care au plecat.

Poliţiştii Secţiei 1 s-au deplasat la faţa locului şi au ridicat maşina distrusă în urma conflictului şi cartuşele goale care fuseseră trase atât pe strada Brestei, cât şi pe Odobleja, începând cercetările în acest caz. „La nivelul Secţiei 1 Poliţie s-a constituit un colectiv de poliţişti ce desfăşoară activităţi specifice pentru reţinerea şi cercetarea persoanelor implicate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, distrugere şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

Eliberat din arest după trei zile

Ştefan Cantemir Mitre a fost implicat în conflictul de pe 10 septembrie, din cartierul George Enescu din Craiova, atunci fiind trase 17 focuri de armă.

În urma probatoriului administrat de poliţiştii craioveni, Mitre a fost reţinut pe 4 octombrie, împreună cu Ionuţ Stângă, pentru săvârşirea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea ordinii publice şi folosirea armelor de foc în locuri şi împrejurări în care se putea pune în pericol viaţa persoanelor.

O zi mai târziu, cei doi au fost prezentaţi procurorilor craioveni, cu propunere de arestare preventivă, aceştia concluzionând că Mitre şi Stângă prezintă pericol public, fiind formulată propunere către Judecătoria Craiova pentru arestarea lor preventivă. În aceeaşi zi, judecătorii au emis pe numele celor doi mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile. Luni, 8 octombrie, în urma recursului formulat de inculpaţi la Tribunalul Dolj, aceştia au fost eliberaţi din arest, judecătorii susţinând că ei nu reprezintă un pericol public, putând fi cercetaţi şi în stare de liberatate. De luni şi până joi, Mitre s-a „învârtit“ de un nou scandal, de data aceasta fiind victimă şi nu agresor.

Poliţiştii doljeni ar vrea ca judecătorii să fie mai duri în aplicarea legii pentru ca pistolarii şi scandalagiii Craiovei să prindă frica legii. „Cercetarea acestora este normal să se facă în stare de reţinere, pentru că există riscul să fie implicaţi şi în alte conflicte. De aceea am cerut şi o să cerem şi în acest caz arestarea preventivă a participanţilor la conflict. Numai când legea va fi aplicată cu fermitate vom reuşi să eradicăm astfel de incidente de pe străzile oraşului“, a declarat comisarul-şef Nicuşor Badea, adjunctul şefului IPJ Dolj.

 Protagoniştii mai multor scandaluri

Protagoniştii ultimului scandal au fost implicaţi în mai multe conflicte înregistrate în ultima perioadă.

– Duminică, 30 septembrie, mai mulţi membri ai familiei Miclescu au atacat cu săbii, bâte şi pistoale câţiva membri ai familiei Poenaru, care se deplasau cu două maşini pe strada Budai Deleanu.

– Ştefan Cantemir Mitre a fost împuşcat în picior, la jumătatea lunii august, în zona Spitalului de Urgenţă Craiova, dintr-o maşină în care se aflau Emilian Bană şi Andrei Nicolae, zis Impresie. Incidentul a încheiat conflictul început în incinta IML Craiova, soldat cu o persoană împuşcată.

– Mitre este protagonistul altui scandal mai vechi, petrecut pe 4 aprilie, în sala de aşteptare a Penitenciarului Craiova, patru persoane fiind atunci rănite cu arme albe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

40 COMENTARII