10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalScandal cu săbii şi pistoale

Scandal cu săbii şi pistoale

La nici o lună de la scandalul cu împuşcături din incinta IML Craiova, un nou incident în care s-au folosit săbii şi pistoale a fost înregistrat în municipiu.

Nici nu s-au stins bine ecourile altercaţiei din 20 august, din apropierea IML, soldate cu mai multe persoane bătute şi două împuşcate, că doi craioveni au încercat să-şi „rezolve“ neînţelegerile cu sabia şi pistolul în centrul Craiovei.

Incidentul s-a petrecut luni seară, în jurul orei 18.30, în zona Casei Ştiinţei şi Tehnicii, când Marius Tudoran, de 36 de ani, din Craiova, a avut o altercaţie în trafic cu Ion Băscrăcea, zis „Felix“, de 53 de ani, din aceeaşi localitate. Conform Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj, în timpul conflictului nu a fost nimeni rănit, însă s-au tras două focuri de armă. „S-a stabilit că respectivii aveau neînţelegeri mai vechi, iar luni seară, când s-au întâlnit în trafic, au avut o altercaţie. S-au tras două focuri de armă, în plan vertical“, a declarat subcomisar Maria Vasile, purtătoarea de cuvânt a IPJ Dolj.

 

Pistol contra sabie

 

Poliţiştii doljeni au stabilit că Băscrăcea l-a ameninţat pe Tudoran cu o sabie, iar cel din urmă a scos un pistol cu bile de cauciuc din torpedoul maşinii şi a tras două cartuşe în aer pentru a-l descuraja pe cel care îl ameninţa. După altercaţie, cei doi au plecat de la faţa locului, iar mai târziu, Tudoran a anunţat poliţia că a făcut uz de armă. Pistolul şi cartuşele au fost ridicate de poliţişti, în vederea cercetărilor, stabilindu-se că Tudoran este deţinător autorizat de armă neletală. Poliţiştii doljeni fac cercetări, pentru a stabili dacă s-a făcut uz de armă în condiţiile legii, adică în legitimă apărare. Ion Băscrăcea este căutat de oamenii legii.

Ion Băscrăcea a mai fost implicat într-un conflict cu arme albe în 2001. Marian şi Costel Mavrichie au fost atacaţi atunci cu cuţite, săbii şi scaune de gaşca lui Ion Băscrăcea, zis Felix, la barul Marlboro, de pe bulevardul Carol I, din Craiova. În urma conflictului, Gheorghe Aurel P., unul dintre clienţii barului Marlboro, s-a ales cu o plagă tăiată la braţul stâng, iar Marian P., alt client, cu o plagă înţepată.

Femeie înarmată

Poliţiştii doljeni au depistat-o ieri, în comuna Piscu Vechi, pe Constanţa Cîrstea, de 46 de ani, din localitate, care avea asupra sa un pistol de autoapărare şi 30 de cartuşe. Din cercetări s-a stabilit că femeia avea autorizaţie pentru pistol şi că a procurat arma şi muniţia din Turcia, după care le-a introdus ilegal în ţară. Constanţa s-a ales cu dosar dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi contrabandă calificată.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS