5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInspectorul-şef al ISU Drobeta, anchetat de DNA

Inspectorul-şef al ISU Drobeta, anchetat de DNA

Inspectorul-şef al ISU Drobeta a intrat în vizorul DNA, fiind cercetat penal pentru mai multe capete de acuzare.

Departamentul Naţional Anticorupţie s-a autosesizat cu privire la mai multe capete de acuzare şi dosare în care ar fi incriminat inspectorul-şef al ISU Drobeta, Ion Pleşu. Printre motivele cercetării se află unele încadrări în rândul pompierilor pe baza unor relaţii de rudenie, dar şi în schimbul unor foloase materiale, ce ar fi avut loc în perioada august – septembrie 2006.
Dosarul în care este cercetat Pleşu se referă şi la o investiţie într-un centru de recreere al pompierilor din localitatea Dubova, dar şi la jocul piramidal „Delfinul“, în care colonelul ar fi băgat alte 15 cadre cu funcţii importante, care, la rândul lor, ar fi adus alţi pompieri şi persoane cu influenţă din Mehedinţi.
Inspectorul-şef Ion Pleşu a fost pus la dispoziţia procurorilor DNA de pe 21 mai 2007. Pe 20 mai, cu o zi înainte de demararea cercetărilor, colonelul a intrat în concediu de odihnă. „La comanda ISU Drobeta a fost numit interimar, până la finalizarea unor anchete ale DNA, colonelul Ion Vintilă, inspectorul-şef Ion Pleşu intrând în concediu pe 20 mai. El a fost pus la dispoziţia procurorilor DNA de pe 21 mai, pentru soluţionarea unor acuzaţii. Nu cunosc alte amănunte despre cercetările DNA asupra inspectorului“, a declarat Liviu Borugă, locotenent la ISU Drobeta.
Mehedinţeni implicaţi în jocul „Delfinul“

Surse din interiorul inspectoratului susţin că procurorii DNA l-ar avea în vizor şi pe fostul adjunct al ISU Drobeta, Constantin Micu. Acesta şi-a luat concediu, având probleme de sănătate, şi caută să iasă la pensie, având 50 de ani. Chiar şi actualul interimar, Ion Vintilă, este bănuit că ar fi avut o implicare fructuoasă în jocul piramidal „Delfinul“, dar cei doi încă nu au fost chemaţi la audieri şi nu s-au emis acte de cercetare împotriva lor. Procurorii DNA nu au făcut publice capetele de acuzare.
Jocul şi-a făcut adepţi şi într-o altă unitate de apărare a judeţului Mehedinţi, unde unul dintre cei bănuiţi de implicare în „înregimentarea“ jucătorilor l-ar fi convins şi pe fostul şef al jandarmilor din Mehedinţi, colonelul Drăgan, să cotizeze. Însă acesta a şi câştigat de pe urma jandarmilor care au plătit în sistem piramidal să intre în joc. Lanţul însă s-a rupt din cauza unui subordonat care a refuzat să mai cotizeze cu numerar în conturile „delfinilor“. „Am fost invitat de şefii mei la un joc piramidal şi mi-au spus că dacă mai aduc după mine şapte – nouă oameni pot trăi liniştit până la adânci bătrâneţi. M-au convins şi am plecat cu coloneii Pleşu, Mincu şi Vintilă la Buziaş, unde avea loc la sfârşit de săptămână jocul. Acolo, într-o sală mare, toată lumea dansa, cânta şi ne spunea regulamentul jocului. Toţi cei din jurul meu parcă erau drogaţi, vorbeau de sume imense şi investiţii care l-ar face gelos şi pe cel mai mare bancher din România. Mi-a fost frică şi am plecat în timpul jocului şi nu m-am mai uitat înapoi. Acolo am văzut mulţi mehedinţeni, care deţin funcţii importante, dar şi ziarişti, despre care nu am ştiut ce să cred – sunt sub acoperire sau au intrat în joc“, a declarat unul dintre subalternii inspectorului-şef Ion Pleşu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII