11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIubirea... nu cade niciodată

Iubirea… nu cade niciodată

Grupul de Tineri din parohia „Sfântul Nicolae“ Craioviţa I, sub înaltul patronaj al Arhiepiscopiei Craiovei, organizează mâine, de la ora 9.45, la biserica parohială din Craiova, str. Craioviţa, Adunarea Tinerilor din grupurile parohiale şi asociaţiile de tineret creştin-ortodoxe, ediţia a doua.
La manifestare vor participa grupuri de tineri din parohiile „Sfântul Nicolae – Brânduşa“, „Sfântul Ioan Botezătorul“ (Craioviţa Nouă), „Sfântul Calinic“ (Valea Roşie), „Mântuleasa“, din Asociaţia Studenţilor Creştin-Ortodocşi Români – filiala Craiova, Asociaţia Pro Vita – filiala Craiova, Grupul de Tineri – Centrul de Formare şi Consiliere „Sfinţii Mihail şi Gavriil“. Activitatea se desfăşoară în colaborare cu Protoieria Craiovei, Centrul de Formare şi Consiliere „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ şi Fundaţia „Cuvântul care Zideşte“.
Adunarea Tinerilor creştin-ortodocşi craioveni va avea ca temă de discuţii „Iubirea… nu cade niciodată“.
Tinerii se vor bucura în această zi de prezenţa ÎPS Părinte Mitropolit Teofan, alături de preoţii coordonatori ai grupurilor parohiale şi de maica Siluana Vlad, stareţa Mănăstirii Jitianu, cea care va modera discuţiile ce vor avea loc în plenul adunării.
„Mulţi dintre adolescenţii din jurul nostru află o aşa-zisă iubire în afara Bisericii şi au tendinţa să creadă că Biserica le îngrădeşte dorinţa de năzuire spre tot ceea ce ei cred că este bun, frumos sau vrednic de dorit. Scopul acestei întâlniri este acela de a schimba modul în care iubirea este privită din afara Bisericii. Împreună, tinerii vor afla ce este de făcut ca iubirea să fie percepută ca o cale de vieţuire în armonie cu sine, cu cei din jurul lor şi, nu în ultimul rând, cu Dumnezeu. Credem că a sosit vremea ca tinerii să facă un pas înainte pe drumul către mântuire prin iubire“, a spus Teodor Ciontu, preotul paroh de la Biserica „Sfântul Nicolae“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS