20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBarbie şi Scooby-Doo, la bibliotecă

Barbie şi Scooby-Doo, la bibliotecă

Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman“ a rezervat cinci zile pentru a sărbători copiii craioveni. Manifestările se vor desfăşura sub titulatura „Zilele Copilăriei“ şi vor avea un program amplu, destinat atât micuţilor talentaţi la pictură şi desen, cititorilor, cât şi iubitorilor de poveşti video animate.
Ziua de astăzi, 1 iunie, debutează cu vernisajul expoziţiei Olimpiada Judeţeană de Desen şi Pictură, urmat de festivitatea de premiere în cadrul căreia vor fi desemnaţi cei mai talentaţi pictori din generaţia tânără a Craiovei. Manifestarea va avea loc la ora 12.30. După o jumătate de oră, secţia audio-video a Bibliotecii Judeţene difuzează pentru cei mici povestea fascinantă a prinţesei Annika şi a lui Brietta, un minunat cal înaripat care o poartă în zbor în frumosul Regat al Norilor. „Barbie şi al ei Pegasus magic“ – titlul pe care îl poartă filmul de animaţie – îi va ţine cu răsuflarea tăiată pe cei mici timp de aproape o oră şi jumătate. Mâine, aceeaşi secţie a Bibliotecii îi va chema din nou pe prichindei la film. De data aceasta la ora 11.00, când se va difuza „Ce mai e nou cu Scooby-Doo?“ – cinci aventuri fascinante în tot atâtea episoade ale acestui personaj atât de îndrăgit de copii.
Duminică, 3 iunie, Biblioteca Judeţeană va pune la dispoziţia craiovenilor două manifestări literare: la ora 9.00 – Concursul de interpretare „Pe aripile poeziei“, iar la ora 10.00, festivitatea de premiere a Concursului de Creaţie Literară „Al. Macedonski“. Ultimele două zile – luni, 4 iunie, şi marţi, 5 iunie – vor avea un singur stăpân: filmul. Copiii vor putea viziona o reuşită adaptare a cunoscutei poveşti „Sarea în bucate“, de Petre Ispirescu, dar şi „Amintirile din copilărie“ ale lui Ion Creangă – peliculă ce a fost distinsă cu două premii la Festivalul Internaţional al Filmului pentru Copii din Spania, în 1965.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS