17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalPoiana s-a spânzurat in casa de vacanta

Poiana s-a spânzurat in casa de vacanta

Intr-o scrisoare, patronul service-ului auto Poiana si-a justificat gestul prin faptul ca suferea de o boala incurabila.


Patronul service-ului Poiana din Craiova si-a pus capat zilelor marti seara, spânzurându-se in casa de vacanta de pe malul Lacului Geormane. Virgil Poiana, de 49 de ani, din Craiova, era cunoscut mai cu seama datorita atelierului sau de reparatii auto. Marti seara, barbatul a plecat la casa de vacanta pe care si-o construise pe raza satului Prunet din comuna doljeana Bratovoiesti, mai precis, la fosta Statiune Victoria de pe malul Lacului Geormane. Acolo a fost gasit decedat de Florin Oaca, din Bratovoiesti, barbatul care era angajat de familia Poiana sa aiba grija de casa de vacanta. „Pe la 7.10 – 7.20 seara am venit cu mama sa aduc câte ceva de mâncare – niste lapte, niste oua… N-a raspuns si am intrat cu cheia de ne-a dat-o noua. L-am gasit mort. Era legat cu o funie de gât si agatat de balustrada de la mansarda. Am sunat la 112 si a venit imediat politia“, a declarat Florin Oaca.


„Eram slabit fizic si psihic datorita bolii“


Ofiteri din cadrul Biroului Politiei Rurale Craiova, ajutati de criminalisti si de lucratorii Postului de Politie Bratovoiesti, au inceput cercetarile pentru a stabili conditiile in care a survenit decesul. Prima ipoteza este, fireste, sinuciderea, insa oamenii legii nu se pot pronunta inca pâna nu vor primi rezultatul autopsiei efectuate de medicii legisti.


Pe baza probelor de la fata locului, politistii au reusit deja sa schiteze ultimele minute ale vietii lui Virgil Poiana. Patronul service-ului s-a spânzurat cu o frânghie de matase, de culoare alba, cu care vara sustinea hamacul atârnat in fata casei. A legat frânghia de balustrada scarii care urca la mansarda, s-a urcat pe un taburet de bucatarie, pe care apoi l-a rasturnat, dându-si drumul printre balustradele scarii dintre mansarda si parter.


A incercat sa-si explice gestul printr-o scrisoare asternuta pe un caiet lasat deschis pe un calorifer electric, aproape de locul unde si-a pus capat zilelor. In cele câteva rânduri scrise cu mâna tremurânda isi ruga sotia sa aiba grija de baiatul lor de 19 ani. Si-a cerut iertare de la prieteni, dar si de la familie „pentru gestul meu las“, motivând ca „eram slabit fizic si psihic datorita bolii“ si ca „asa o sa va fie mai usor“.


La judecata cu primaria


Singurul conflict de notorietate in care a fost implicat patronul Virgil Poiana de câtiva ani incoace este cel cu Primaria Craiova si Grupul Scolar ICM nr. 2 din localitate. Marul discordiei era un spatiu din imobilul situat pe strada Vlad Tepes nr.2, unde unitatea de invatamânt avea atelierele-scoala, dar pe care si Service Poiana il cumparase de la MAT SA. Conflictul a culminat in vara anului 2005 cu interzicerea accesului elevilor si al profesorilor in ateliere. Primaria, care se considera si ea proprietara a spatiului, a intentat proces service-ului, insa pâna acum Poiana a câstigat in instanta. In prezent, dosarul se afla pe rolul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, având termen in luna mai.


Verificari


Pentru a elimina orice suspiciune cu privire la cauza mortii, autopsia urmeaza sa stabileasca daca Virgil Poiana suferea de cancer, asa cum se banuieste deocamdata. Totodata, se va face si o expertiza grafologica a epistolei, pentru a se stabili daca scrisul ii apartine celui decedat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII