5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFata legata cu lanturi era si batuta

Fata legata cu lanturi era si batuta

Conducerea DGASPC Vâlcea vrea sa ii ia din familie si pe cei trei frati ai minorei pe care parintii o tineau legata cu lanturi.


Minora de 15 ani din orasul Horezu, care era legata cu un lant de parintii sai, era si batuta de acestia. Fata a fost dusa ieri de reprezentantii Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) la Serviciul de Medicina Legala (SML) Vâlcea, unde a fost consultata si examinata. In urma expertizei medico-legale, pe corpul minorei s-au gasit mai multe vânatai, pe spate si pe umeri. „In urma consultatiei am constatat ca fata are leziuni traumatice minore pe spate si pe umeri care necesita ingrijiri medicale pâna la zece zile“, a declarat Ion Neamu, medic in cadrul SML Vâlcea.


Fata a fost luata din familie, in regim de urgenta, de reprezentantii DGASPC la inceputul saptamânii si dusa intr-un centru de plasament, dupa o sesizare a politiei facuta la directie, potrivit careia o minora e legata de parinti cu un lant in casa. In urma verificarilor si a declaratiei date de fata a fost confirmata sesizarea politiei. „Fata din Horezu a fost luata in regim de urgenta si dusa intr-un centru de plasament, iar parintii au fost de acord cu aceasta masura. Ea mai are o sora mai mare, de 17 ani, care a fost agresata de tata si a stat la noi, in centrul de violenta domestica, pentru câteva zile, dupa care a plecat, deoarece avea loc de munca. In afara de sora cea mare, minora mai are trei frati mai mici. Vrem sa ii luam si pe ei si nu stim daca parintii ne vor da voie. Daca nu vor fi de acord, ii vom lua cu ordonanta prezidentiala. Ancheta continua in acest caz si vrem sa o ducem pe fata si la o expertiza psihiatrica“, a declarat Roxana Radu, directoarea adjuncta a DGASPC.


Reprezentantul directiei a mai precizat ca si baietelul de patru ani, din comuna Racovita, batut de tatal sau, va fi luat dupa ce va iesi din spital. „Vom lua si baietelul din Racovita dupa ce se va insanatosi. Si in acest caz facem ancheta. In ambele situatii continuam cercetarile si o sa solicitam ca parintii sa fie decazuti din drepturi fara nici un fel de discutie, dar instanta va lua aceasta decizie“, a spus Roxana Radu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS