11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVictor Tita, trimis in judecata

Victor Tita, trimis in judecata

Mai multi gorjeni au depus reclamatii la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului si la politie, in care il acuza pe interpretul de muzica populara Victor Tita de inselaciune.


Interpretul gorjean de muzica populara Victor Tita, fost component al Ansamblului „Maria Lataretu“ din Târgu Jiu, este acuzat ca ar fi inselat mai multi gorjeni. Intr-una dintre cele doua plângeri depuse la politie si la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Gorj de târgujienii Puiu Petre si Florin Vieru se aminteste de existenta unor contracte de consultanta incheiate intre acuzatori si firma OLTENIA SELECT SRL din Târgu Jiu, in care este implicat si Victor Tita. In ciuda faptului ca au achitat mai multe sume de bani (contract, transport), totalul ridicându-se la 1.000 de euro de persoana pentru un post de ospatar in Cipru, gorjenii au fost intorsi in tara si au ramas fara bani.


Fara bani


Petre Puiu, unul dintre cei inselati, a solicitat interventia politiei pentru a i se face dreptate si spera sa isi recupereze macar o parte din bani. Acesta povesteste de alte câteva zeci de români care sunt in situatia sa si pe care i-a intâlnit in Cipru, când a fost sa se angajeze ca ospatar. In Cipru, românii sunt tratati ca niste scalvi, din cauza cârdasiei care exista intre firmele românesti de recrutare si cele cipriote care ofera locuri de munca“, a spus Petre Puiu din Târgu Jiu.


Victor Tita sustine ca gorjeanul trebuia sa isi angajeze un avocat in momentul in care a semnat contractul si ca firma pe care o reprezinta nu are nici o vina pentru ceea ce s-a intâmplat in Cipru: „Noi am avut, in septembrie, contracte ferme cu societatea grecului Yanis, pe locuri de munca vacante stabilite in mod concret, pe liste. Nu este vina noastra pentru ce s-a intâmplat acolo. Noi acordam doar consultanta, nu ne asumam nici o raspundere pentru ceea ce se intâmpla intre cei care au semnat contractul de munca. Trebuia sa isi ia un avocat, sa citeasca bine contractul semnat cu SC Oltenia Select SRL Târgu Jiu“, a declarat Victor Tita.


Judecat pentru evaziune fiscala


Cunoscutul interpret de muzica populara a fost trimis in judecata pentru evaziune fiscala si determinarea savârsirii de fals in inscrisuri sub semnatura privata. Victor Tita a fost anchetat de Serviciul de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (SIICOT) Craiova, fiind acuzat de producerea unui prejudiciu de sapte miliarde de lei vechi. Gorjeanul a fost, din 2002, administrator la SC DIVERTIS SRL din Târgu Jiu, al carei obiect de activitate era selectia si plasarea fortei de munca in strainatate, respectiv Spania, Grecia, Italia, precum si alte tari ale UE. Procurorii craioveni au stabilit ca Victor Tita a procurat, in 2003, pe cai ilicite, facturi fiscale si chitante, care, din dispozitia sa, au fost completate de contabilul societatii. In acest mod s-a urmarit diminuarea profitului impozabil si implicit sustragerea de la plata obligatiilor fiscale catre stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS