13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalVelodromul, neincapator pentru publicul craiovean

Velodromul, neincapator pentru publicul craiovean

Dupa ce vineri seara interpretii de muzica populara au cântat pe scena amplasata pe esplanada din fata Postei din cartierul Craiovita Noua, sâmbata seara spectacolul muzical s-a mutat pe Velodromul din Parcul „Romanescu“. A venit rândul tineretului sa petreaca alaturi de Morandi, Parlament, Cargo si Iris.


Spectacolul de sâmbata seara, prezentat de DJ-ul Radio Sud Edi Nicola, a fost deschis de trupa craioveana Soapte, care a incalzit publicul. Desi nu a fost anuntata in programul Zilelor Craiovei, Alina Sorescu si-a facut aparitia pe scena de la Velodrom, spre incântarea publicului care a primit-o cu caldura si care a cântat impreuna cu artista melodii ca „Vocea de la radio“, „Nimeni“, „In fiecare zi“, „In al noualea cer“. Desi lumea parea ca a uitat-o, Alina Sorescu si-a pregatit revenirea pe scena muzicala o data cu participarea la Festivalul de la Mamaia, concurs in care s-a inscris la sectiunea creatie cu piesa „Fata stie ce vrea“, piesa cu care a câstigat premiul România Actualitati. Alina Sorescu intentioneaza ca, la inceputul anului viitor, sa lanseze cel de-al saselea album, proiect care este prioritar pentru tânara artista.


„Ar fi insemnat sa stau izolata la filmari de luni pâna sâmbata inclusiv, doar cu duminica libera, 12 ore pe zi, si ar fi insemnat sa nu mai fac nimic cu muzica, sa nu mai merg nici la facultati si atunci mi-ar fi fost greu“, a spus Alina Sorescu, studenta la doua facultati.


Textele pieselor de pe albumul Alinei Sorescu au fost scrise de Rares de la trupa Impact si de Emanuel, fapt care a dus la o schimbare de stil, o noua atitudine a fetitei cuminti care acum „stie ce vrea“.


Morandi, fara Marius Moga


A treia oara in Banie, dar prima oara la Zilele Craiovei, Morandi a urcat sâmbata seara pe scena imediat dupa Alina Sorescu, desi ar fi trebuit ca fetele de la Galax sa incalzeasca atmosfera. Pentru ca mai aveau o „cântare“, Morandi, dar fara Marius Moga, a facut „schimb de tura“ pentru a onora si celalalt contract. DJ Randi si prietenii, alaturi de sase dansatoare incântatoare, i-au facut pe fanii de pe Velodrom sa danseze si sa cânte toate melodiile trupei.


Trupa de mare succes atât in tara, cât si peste hotare, Morandi pare ca a descoperit reteta succesului, din moment ce fiecare piesa a lor devine hit. „Inspiratie si munca, in procent de 50 – 50“, a dezvaluit DJ Randi secretul trupei Morandi, care a luat nastere dupa ce DJ Randi, pe numele sau Andrei Ropcea, a lucrat timp de un an si jumatate in studioul lui Marius Moga. Proiectul Morandi este finantat de Marius Moga, dar se bucura de sustinerea mai multor producatori. Si dovada a faptului ca Morandi este un succes este si cea de-a doua nominalizare la premiile MTV Europe, la categoria „Best Romanian Act“, competitie care se va desfasura pe 2 noiembrie, la Copenhaga. Cu toate acestea, trupa Morandi nu va merge in capitala Danemarcei, alaturi de ceilalti nominalizati (DJ Project, Parazitii, Blondy si Simplu) pentru ca are concerte importante de onorat.


„Saptamâna viitoare mergem la Sofia, iar peste doua saptamâni avem concert la Kiev. Eu nu cred foarte mult in sansa noastra de a câstiga, pentru ca sunt trupe mai puternice nominalizate. Eu cred ca anul trecut aveam mai multe sanse. In plus, noi incercam sa cucerim Europa. Ramâne de vazut daca vom si reusi“, a spus DJ Randi, care a cântat, pentru fanii din Craiova, hituri precum „Love me“, „Beijo (uh-la-la)“, „A la lujeba“ si „Can i touch your body“.


Membrii Cargo, impresionati de public


Dupa ce si-au asteptat cuminti rândul, fetele de la Galax – Angi, Stela, Diana si Dana – au urcat si ele pe scena, dar numai pentru a intretine publicul pâna la sosirea la Velodrom a trupei Parlament, asteptata, cu mare nerabdare, mai ales de partea feminina a publicului. Si Doru, solistul de la Parlament, a fost la inaltime, fapt pentru care a fost rasplatit pe masura. Piesele trupei Parlament au curs una dupa alta, in aplauzele publicului.


Dupa o absenta destul de lunga pe scenele din Banie, resimtita de fani, membrii formatiei Cargo au fost cu adevarat impresionati de caldura cu care i-a primit publicul. Nici o melodie nu i-a luat prin surprindere pe fani, care pareau sa stie intreaga discografie a trupei, indiferent ca era vorba de adolescenti sau de fani mai cu „vechime“ ai trupei. Atât de impresionati au fost membrii trupei, incât Tavi Pilan, Alin Achim si solistul Adrian Igrisan – „Baciul“ – au imortalizat publicul cu propriile aparate de fotografiat si telefoane mobile.


„Noi de capul nostru nu putem sa venim la Craiova. Noi avem un grup de prieteni la Craiova si am venit cu placere de fiecare data. Dar cineva trebuie sa ne invite, astfel incât impresarii nostri sa creeze un itinerar in care sa fie si Craiova. Publicul ne-a primit bine, dupa cum s-a si vazut. Craiova e un oras puternic“, a spus chitaristul Adrian Barar.


Tot el a fost cel care a anuntat si cel mai important proiect in lucru al trupei Cargo.


„De doi ani lucram la un «best-of» Cargo, care se pare ca nu este asa de usor de facut. Va contine 20 de piese vechi plus una noua. Din aceste 20 de piese vechi, nici una nu mai este cum a fost: toate au fost refacute de la A la Z. Poate de aceea dureaza atât de mult. E ca si cum am fi facut 20 de piese noi. Au trecut anii peste noi si ne-am gândit ca publicul merita sa se bucure de un sound actual, de anul 2006, si atunci am schimbat tot. Sound-ul nu va fi mai dur, chiar daca am fost acuzati ca ne-a luat cineva mintile. Viata nu e numai dragoste, de aceea noi cântam si despre dragoste, dar si despre ce e mai dur in viata“, a explicat Adi Barar.


Pentru Iris, trupa care a incheiat petrecerea de pe Velodrom, treaba era ca si facuta. Pentru Cristi Minculescu si colegii sai a fost o formalitate sa-si vada fanii in delir. Show-ul lor s-a intins pâna la miezul noptii, piesele Iris, mai vechi (dar totusi atât de bine cunoscute), dar si mai noi (inclusiv cele de pe cel mai recent album al trupei) au rasunat in departare, spre deliciul fanilor care nu au prins un loc in fata scenei. „Nationala de rock a României“ a cântat si pentru fanii Universitatii Craiova care, cunoscându-i slabiciunea solistului Cristi Minculescu, au fluturat pe intreg parcursul recitalului Iris fulare cu sigla celei mai iubite formatii din Banie.


Petrecerea a continuat si duminica seara, când au cântat pentru publicul craiovean in sarbatoare Ana Lesko, Heaven, Talisman, Voltaj, Proconsul si Albano Carissi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS