13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalFord, tot mai aproape de preluarea Daewoo Craiova

Ford, tot mai aproape de preluarea Daewoo Craiova

Potrivit presei spaniole, americanii vor sa inchida fabrica de la Valencia, urmând sa produca in Banie noile modele Ford Fiesta.


Compania Ford Europa si-a anuntat din nou, zilele trecute, intentia de a-si deschide o filiala de productie la Daewoo Craiova prin inchiderea fabricii din Valencia, relateaza presa româneasca, citând ziarele spaniole. Conducerea firmei ar fi confirmat deja reprezentantilor sindicali din Spania intentia companiei de a deschide o linie de productie in Banie, urmând sa construiasca aici noile modele Fiesta. Potrivit presei spaniole, in zilele urmatoare uzina craioveana va fi vizitata de o delegatie formata din reprezentanti ai Ford, angajati la fabrica din Spania, insotiti de reprezentanti ai companiei, care vor negocia la Bucuresti preluarea Daewoo Automobile România. Guvernul român, care a preluat recent de la partenerii coreeni pachetul majoritar de 51% din actiunile companiei, si-a anuntat intentia de a privatiza uzina pâna la sfârsitul acestui an. Purtatorul de cuvânt al Daewoo Automobile România, Valeriu Gârlea, a declarat ieri ca informatia vine sa confirme interesul crescut al companiei Ford pentru uzina craioveana.


„Nu am fost anuntat de inca o vizita. Cei de la Ford au mai vizitat fabrica in cursul acestui an, asa ca ii cunosc capacitatile de productie. Negocierile se vor purta la guvern. Noi asteptam ca potentialii investitori sa-si manifeste interesul prin scrisori de intentie, insa si ei asteapta anuntul licitatiei, pentru a face acest lucru“, a spus Gârlea. Oficialii companiei românesti au afirmat, dupa preluarea fabricii de la coreeni, ca din punct de vedere tehnologic cel mai aproape de uzina sunt americanii de la General Motors. „Reprezentantii Ford sunt insa si ei aproape, prin frecventa cu care isi anunta intentia de preluare a fabricii de la Craiova“, a mai spus Valeriu Gârlea. Pâna acum, in afara de cele doua companii mentionate, si-au mai aratat interesul pentru fabrica Daewoo franco-japonezii de la Renault-Nissan si chinezii de la Chery Automobile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU