15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSantaj intre colegi de clasa

Santaj intre colegi de clasa

Un elev de clasa IX-a din Calafat trebuia sa-i dea bani saptamânal unui coleg de clasa, pentru a nu lua bataie de la acesta.


Grupul Scolar „Stefan Milcu“ din Calafat a fost scena unui flagrant organizat de politistii din localitate. Un elev al acestei unitati din invatamânt a fost surprins de oamenii legii tocmai in momentul in care incasa taxa de protectie saptamânala de la un coleg de clasa.


Flagrant in prima banca


Costel S., de 16 ani, si George Ionut E., de 17 ani, sunt colegi in clasa a IX-a la liceul din Calafat. Dupa cum au stabilit politistii, cam de la inceputul anului scolar, George Ionut E. il „tapa“ saptamânal de bani – cu sume intre 100.000 si 200.000 de lei – pe colegul sau mai timid, amenintându-l cu bataia, ba chiar si dându-i din când in când câte un brânci sau o scatoalca, pentru a-l intimida. Ca sa-si plateasca linistea, Costel era deseori nevoit sa ia bani de acasa fara stirea parintilor, pentru a-i da lui George Ionut. Cum pretentiile acestuia din urma cresteau, Costel n-a mai rezistat. Le-a spus parintilor ce i se intâmpla, apoi a sesizat politia.


Oamenii legii din Calafat au pregatit prinderea in flagrant a santajistului. Folosind bani marcati, in suma de 170.000 de lei vechi, au organizat flagrantul chiar intr-una dintre clasele liceului. Operatiunea a fost facuta cu maxima discretie, pentru ca nu cumva vreun elev sau profesor de la „Stefan Milcu“ sa strice prinderea in flagrant. Astfel, politistii au reusit sa-l filmeze si sa-l fotografieze pe George Ionut E. chiar in timp ce isi primea banii de la colegul sau, asezat in prima banca. Prins in flagrant, minorul de 17 ani a fost nevoit sa recunoasca in fata oamenilor legii ca isi santaja si ameninta colegul de clasa, de la care primise pâna atunci aproximativ 3.000.000 de lei. George Ionut E. este cercetat acum in stare de libertate pentru savârsirea infractiunii de santaj, fapta pedepsita cu inchisoare de la sase luni la cinci ani. „A fost vorba de un caz aparte, o premiera pentru politistii doljeni, care incearca sa-i faca pe elevi sa se simta in siguranta atât in scoli, cât si in afara acestora“, a declarat comisarul-sef Nicusor Badea, adjunctul sefului Inspectoratului de Politie al Judetului Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU