12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInterimari la toate spitalele

Interimari la toate spitalele

Spitalele doljene vor avea de luni conduceri noi. Pentru ca pe 28 mai, in baza noii Legi a spitalelor, actualelor consilii directoare ale spitalelor le expira contractul, saptamâna aceasta au fost intocmite listele cu propunerile pentru posturile de interimari.


Potrivit Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, listele contin nume noi, propuse pentru posturile respective de directorul DSP Dolj, prof. dr. Dan Gabriel Mogos, si avizate de prefectul de Dolj, Nicolae Giugea. „Lista a fost modificata o data la solicitarea prefectului, inainte de a fi trimisa ministrului. Pentru Spitalul de Urgenta, având in vedere complexitatea activitatii din aceasta unitate sanitara, au fost propuse si avizate doua echipe manageriale din care ministrul va putea sa aleaga. Având in vedere ca domnul ministru nu ii cunoaste pe candidati, am mai trimis impreuna cu lista si CV-urile celor nominalizati“, a declarat Dan Gabriel Mogos, care a tinut sa mentioneze ca in alegerea comitetelor directoare politicul a avut o pondere de doar 20%.


Petrescu nu mai vrea sa fie director


De teama ca ar putea da nastere unor scandaluri, directorul DSP Dolj a refuzat sa dezvaluie identitatea celor nominalizati. Mogos a precizat totusi ca unii dintre actualii directori ar fi putut fi pastrati in continuare in functii daca n-ar fi refuzat postul oferit, asa cum s-a intâmplat cu conf. dr. Florin Petrescu, directorul Spitalului de Urgenta Craiova. Directorul DSP Dolj a mai spus ca pentru postul de manager al Spitalului de Urgenta Craiova au fost nominalizate doua persoane, un medic si un economist. Conform unor surse demne de incredere, pe una dintre listele cu nominalizati se regaseste fosta directoare a Spitalului de Urgenta, Cristina Calangiu, propusa pentru functia de director. Pe cealalta lista, propusa de prefectul Nicolae Giugea, se regasesc persoane care nu au legatura cu domeniul medical. Ordinele de numire ale noilor comitete directoare ar trebui, potrivit DSP Dolj, sa ajunga la beneficiari cel târziu luni.


In termen de trei-sase luni de la numirea interimarilor, Ministerul Sanatatii va trebui sa scoata la concurs toate aceste posturi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS