21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalExplozii si impuscaturi de Ziua Jandarmeriei

Explozii si impuscaturi de Ziua Jandarmeriei

Cu ocazia Zilei Nationale a Jandarmeriei, jandarmii doljeni au desfasurat un amplu program de exercitii demonstrative.


Inspectoratul de Jandarmi Judetean (IJJ) Dolj si Gruparea de Jandarmi Mobila (GJM) Craiova au sarbatorit ieri, in cadru festiv, implinirea a 156 de ani de la infiintarea jandarmeriei. Festivitatile au avut loc la baza sportiva a jandarmeriei craiovene, in vecinatatea Fabricii de Avioane, in prezenta a numerosi oaspeti din administratia centrala si locala.


De la actiunile desfasurate ieri nu a lipsit avansarea in grad inainte de termen a unor ofiteri si subofiteri care s-au remarcat in mod deosebit.


Printre ei se afla actualul colonel Alexandru Costinel Popescu, din cadrul IJJ Dolj, si locotenent-colonelul Nicolae Florea, adjunct al sefului GJM Craiova, in cazul caruia a fost rasplatit gestul de a salva una dintre victimele exploziei din Lapus. A urmat defilarea jandarmilor, apoi o pauza de… vals, necesara pentru pregatirea exercitiilor demonstrative prezentate de jandarmi cu aceasta ocazie.


In fata invitatilor, jandarmii doljeni au incercat sa-si dovedeasca pregatirea. Pe fundal de explozii si impuscaturi, mai multi suspecti au fost urmariti, prinsi si incatusati. A fost simulata apoi apararea unor transporturi de valori atacate de banditi. A urmat un exercitiu cu câinii de serviciu, ce a vizat inclusiv imobilizarea si escortarea suspectilor.


Festivitatile au luat sfârsit cu un exercitiu prezentat de detasamentul de interventie al Gruparii de Jandarmi Craiova. Jandarmii au facut o demonstratie de karate, tehnici si procedee de lupta folosind scuturile, dar si sabia (cu care un jandarm a taiat intr-un stil sadic niste… lumânari). Punctul culminant l-a constituit spargerea unor blocuri de BCA cu pumnul sau cu piciorul. Unul dintre jandarmi a spart noua blocuri de BCA dintr-o singura lovitura, iar altul „doar“ sapte BCA-uri dintr-un pumn.


Inedit


Mihaela Mocanu, consilierul de imagine al prefectului de Dolj, Nicolae Giugea, a fost la un pas de a-si rupe un picior, cazând prin podeaua tribunei bazei sportive, din cauza unei scânduri care nu era bine fixata. Un minut mai târziu, aceeasi neplacuta surpriza era sa o aiba Constantin Rada, presedintele Sindicatului Liber din Invatamânt Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS