21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Pericol la piata

O batrâna din Craiova a fost grav ranita ieri dupa ce o bucata din acoperisul pietei de lânga gara Craiova i-a cazut in cap. Gheorghita Nastase, de 67 de ani, din localitate, s-a dus, in jurul orei 10.00, in piata din zona garii pentru a-si cumpara mere si, in momentul când s-a apropiat de tarabele comerciantilor, a fost lovita in cap de o bucata de azbociment smulsa de vânt din acoperisul pietei. „Am intrat prin magazine sa cumpar câte ceva. Dupa aceea am iesit si m-am dus la tarabe sa iau mere, dar mi-a cazut o placa in cap. A dat cu mine jos si dupa aia nu mai stiu nimic, m-am trezit la spital“, povesteste batrâna. In urma loviturii puternice, Gheorghita a fost transportata la Spitalul de Urgenta Craiova pentru acordarea primelor ingrijiri medicale. Medicii de la Primiri Urgente au stabilit ca batrâna a suferit un traumatism cranian cu pierdere de cunostinta si au decis sa fie tinuta sub observatie, fiind internata la Clinica de Neurochirurgie din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.


„Comerciantul sa raspunda“


Dupa producerea nefericitului eveniment, bucatile cazute din acoperis au disparut rapid, iar vinovatia este pasata intre Administratia Pietelor si comercianti. Vânzatorii spun ca nu ei au umblat la acoperisul pietei, iar autoritatile dau vina pe comercianti. „Accidentul s-a intâmplat in coltul ala de colo, unde astia de la piata au pus la completare niste placi de azbociment. Restul acoperisului e din fibra de sticla, da’ cred ca nu le-a mai ajuns si au pus de alt fel. Acum nu mai sunt acolo ca le luara. Ce, sunt prosti sa le mai lase?“, a marturisit un vânzator din piata.


Contactat pentru lamurirea problemei, Gheorghe Calinoiu, directorul Serviciului Public al Administratiei Pietelor Craiova, a declarat initial ca nu este la curent cu incidentul, dar ca „sunt anumite piete in Craiova, precum cea de la gara si cea din cartierul 1 Mai, care nu ar trebui sa mai functioneze pentru ca sunt foarte vechi“. Dupa documentare, lucrurile s-au schimbat. „Piata de la gara este o constructie usoara, din metal, cu acoperisul din fibra de sticla. Acesta nu prezinta nici un fel de pericol. Au fost baietii de la Serviciul tehnic la fata locului si au stabilit ca bucata de acoperis care a cazut in capul femeii a fost pusa de un comerciant care a vrut sa se intinda cu marfa pe trotuar. Nu putem pune om sa aiba grija de fiecare om din piata. Comerciantul sa raspunda de cele intâmplate“, a declarat Gheorghe Calinoiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS