10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBatrâna salvata de vecini

Batrâna salvata de vecini

O batrâna din Craiova a ajuns la spital dupa ce a stat patru zile imobilizata in propria locuinta, fara hrana si caldura. Ea a fost salvata de vecinii care, vazând ca nu mai da nici un semn de viata, au spart usa garsonierei si au anuntat ambulanta.


Alexandrina Tritescu, de 74 de ani, a fost la un pas de moarte dupa ce a cazut in propria locuinta si a ramas imobilizata zile in sir. Batrâna locuieste intr-o garsoniera din blocul care adaposteste si cinematograful Patria. Singura pe lume, fara nici un ajutor, Alexandrina a renuntat la gaze, la apa si la curentul electric. Traieste de pe o zi pe alta dintr-o pensie de doua-trei milioane de lei. In locuinta nu mai este nici mobila si batrâna doarme pe jos, printre hainele aruncate gramada, si burdufuri de perne. „Locuieste in bloc cu noi de 30 de ani. A fost femeie ca lumea, a lucrat la Confectii si acum are o pensie de câteva milioane. Prea bine nu stiu ce s-a intâmplat cu ea, dar a ajuns rau si nu are pe nimeni care sa o ajute“, a povestit Ion Ionita, unul dintre vecinii care i-a purtat de grija batrânei.


Vecinii au salvat-o


Pentru ca nu are apa, Alexandrina Tritescu cere de la vecini. Asa a ajuns si la usa familiei Ionita, tocmai in ziua de Craciun. „A venit la noi dupa apa. Era Craciunul si i-am zis sotiei sa-i puna si ei niste preparate traditionale ca sa manânce. Nu stiu ce a fost cu ea, ca a luat din ele, pentru ca de obicei refuza“, a spus Ion Ionita. Din ziua de Craciun, vecinii nu au mai vazut-o pe Alexandrina si dupa patru zile s-au hotarât sa sparga usa de la garsoniera unde aceasta locuieste. „Am gasit-o cazuta pe jos. Abia se misca pentru ca este si o femeie grasa, are peste suta de kilograme. Era plina de bube pe partea stânga. Am ridicat-o cu vecinii si am chemat salvarea. Când a vazut, a inceput sa tipe si a refuzat. Am convenit cu medicul sa o aducem la spital a doua zi sau când se hotaraste“, a afirmat unul dintre vecini.


Dupa doua saptamâni de suferinta, batrâna a fost convinsa de vecini sa vina la spital. La capatul puterilor, fara sa poata vorbi, Alexandrina Tritescu s-a lasat pe mâna medicilor. Dupa primele consultatii, cadrele medicale au decis ca batrâna sa fie internata la Clinica de Chirurgie Plastica si sa i se faca radiografii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU