11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMarinar român disparut in Marea Mânecii

Marinar român disparut in Marea Mânecii

Nava Otello, apartinând companiei franceze CMA-CGM, a pierdut pe mare un marinar român, in largul coastelor dintre regiunile Manche si Bretania, din vestul Frantei, a anuntat duminica Prefectura maritima din Brest, transmite AFP.


„Apa are zece grade Celsius, vântul sufla cu 80 de kilometri pe ora si sansele de supravietuire sunt relativ mici“, a declarat purtatorul de cuvânt al prefecturii maritime, precizând ca operatiunile de cautare, desfasurate pe intreg parcursul zilei, au ramas fara rezultat.


Marinarul Marius Cutoi, din Tulcea, 33 de ani, a fost vazut pentru ultima data la bord duminica, in jurul orei 0.00 GMT (2.00, ora României), când Otello, cel mai mare vas francez pentru transportul containerelor, se afla in largul Peninsulei Cotentin (departamentul Manche, regiunea Normandia Inferioara). Echipajul si-a dat seama ca românul lipseste in jurul orei 8.00 GMT (10.00, ora României), a precizat purtatorul de cuvânt.


Nava a facut cale intoarsa in incercarea de a-l gasi pe marinar. Un avion Falcon 50 al serviciilor franceze de salvare si un avion Nimrod al serviciilor britanice de interventie au participat la operatiunile de cautare.


Otello, construit de santierele navale sud-coreene Hyundai, a fost repartizat, la sfârsitul lunii noiembrie, pentru ruta French Asia Line a companiei CMA-CGM, cea de-a treia ca marime din lume in acest sector. Având o lungime de 334 de metri si putând atinge viteza de 25 de noduri, nava are un echipaj format din 28 de ofiteri si marinari, dintre care 15 sunt români, iar 13 francezi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS