7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAvertisment britanic privind aderarea României la UE

Avertisment britanic privind aderarea României la UE

Urmatoarele sase luni din 2006 sunt cruciale pentru integrarea României in UE si este foarte important ca România sa-si continue eforturile, sustine ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Quinton Quayle.


Oficialul englez atrage insa atentia ca România are o problema majora cu coordonarea in ce priveste procesul de pregatire a aderarii la Uniunea Europeana. „La fel ca in cazul unei echipe de fotbal, nu ajunge sa ai o echipa formata din staruri, ci trebuie ca toti sa functioneze impreuna ca o echipa, cum este nevoie ca si capitanul si antrenorul acestei echipe sa lucreze impreuna. Altfel ajungi in situatia in care nu iti dai decât autogoluri“, a comentat Quinton Quayle, citat de Rompres. Acesta a spus ca este in interesul succesului integrarii europene a României la 1 ianuarie 2007 ca „antrenorul si capitanul echipei României sa colaboreze mai bine“.


„Raportul de monitorizare al tarii dvs., prezentat de Comisia Europeana in octombrie 2005, a aratat ca România a facut pasi importanti inainte si poate intra in UE in 2007, dar au existat si avertismente care trebuie tratate cu foarte multa seriozitate“, a mai spus ambasadorul britanic. Acesta a adaugat ca in 2005 România a realizat mult mai multe lucruri decât s-ar fi asteptat toata lumea in ce priveste pregatirea aderarii la UE. Ambasadorul a indicat eforturile de reformare a justitiei intreprinse de ministrul Monica Macovei si masurile luate de ministrul administratiei si internelor, Vasile Blaga, in ce priveste lupta anticoruptie drept „pasii facuti inainte“ care au ajutat la obtinerea unui raport de monitorizare bun in toamna.


Din aceasta luna, Austria a preluat presedintia rotativa a Uniunii Europene. Quinton Quayle, a carui tara a detinut pâna la sfârsitul anului 2005 acest mandat, a subliniat ca la sfârsitul mandatului austriac se va hotari daca România va adera in 2007 sau in 2008. „Ar fi o tragedie ca aderarea sa se amâne cu un an, sper foarte mult ca acest lucru nu se va intâmpla“, a subliniat Quayle.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII