22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalContrabanda cu tigari in Valea Jiului

Contrabanda cu tigari in Valea Jiului

Garda Financiara a confiscat peste 30.000 de pachete cu tigari de la adevarate retele de contrabandisti care actionau cu precadere in orasele din Valea Jiului, valoarea totala a amenzilor aplicate fiind de peste 15 miliarde de lei. Florian Serban, comisar- sef al Garzii Financiare Hunedoara, spune ca majoritatea controalelor au fost facute in Valea Jiului, unde se apreciaza ca fenomenul evaziunii fiscale este mult mai mare decit in alte zone ale judetului.


Comisarii sustin ca s-au confruntat si cu situatii deosebite atunci cind se efectuau controalele, deoarece traficantii de tigari netimbrate au organizat paza in punctele in care vindeau marfa. In momentul controalelor, acestia se anuntau si fie inchideau magazinele, fie ascundeau marfa de contrabanda in chioscuri de ziare, in apartamente sau in masini.


Cea mai mare captura de tigari netimbrate a fost facuta in localitatea Baru Mare, unde comisarii Garzii Financiare au descoperit, intr-o masina, 20.480 de pachete de tigari. Cercetarile au fost extinse in Petrila, Vulcan, Petrosani si Lupeni, unde au fost gasite tigari netimbrate la diversi comercianti care se aprovizionau ilegal. Persoanele si societatile comerciale in cauza au fost amendate cu cite un miliard de lei.


La declansarea controalelor, se estima ca in Valea Jiului se vindeau ilegal intre 1.000 si 1.500 de cartuse de tigari pe zi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS