16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalHotii au pradat Spitalul de Urgenta Craiova

Hotii au pradat Spitalul de Urgenta Craiova

Pentru a treia oara in ultimele sapte luni, computerele de la Biroul de internari au fost furate de sub nasul agentilor de paza

Cadrele medicale de la Biroul de internari al Spitalului de Urgenta Craiova au venit ieri-dimineata la serviciu, la ora 8.00. Cind au intrat in birou, au avut surpriza sa constate ca… nu mai aveau calculatoare. Hotii patrunsesera in week-end si furasera unitatile centrale ale celor doua computere Pentium IV, lasind tastaturile si monitoarele, mai putin valoroase. Aflind de furt, politistii de la Sectia 2 au inceput cercetarile pentru identificarea si prinderea autorilor. Din primele cercetari, politistii au stabilit ca spargerea s-a produs in noaptea de simbata spre duminica. Hotii au fortat cu o ranga cadrul metalic al ferestrei ghiseului, pe unde au patruns in interior. Pe acelasi gemulet au si iesit, cu tot cu computere, profitind de faptul ca in week-end, pe timp de noapte, doar trei agenti de paza asigura securitatea celui mai mare spital din Oltenia.

Hoti cu „abonament“

Hotii parca si-au facut abonament la calculatoarele Biroului de internari, spargerea de zilele trecute fiind a treia in ultimele sapte luni. De fiecare data s-a intimplat la fel: autorii furturilor au patruns in week-end, pe timp de noapte, in incinta policlinicii spitalului, de unde au sustras doar unitatile centrale ale calculatoarelor, pe care se tine evidenta bolnavilor internati. In ciuda cercetarilor efectuate de politisti si a masurilor suplimentare de securitate dispuse de firma de paza, autorii furturilor nu numai ca n-au fost depistati, dar nici macar n-au putut fi opriti sa dea o noua lovitura.

Oamenii legii merg, deocamdata, pe doua piste, pentru a-i descoperi pe hoti: autorii furturilor sint fie angajati ai firmei de paza, fie fac parte din personalul medical al spitalului.

Nicu Gingioveanu, seful obiectivului de paza al firmei CIVITAS de la Spitalul de Urgenta Craiova, sustine ca deja are unele banuieli in privinta autorilor: „Evenimente de acest gen s-au mai petrecut, tot in Registratura spitalului, motiv pentru care am intensificat masurile de paza in zona respectiva. Cu toate acestea, au reusit din nou, ceea ce ne face sa credem ca persoanele care au luat calculatoarele cunosteau foarte bine spitalul si, mai ales, cum se poate iesi neobservat, precum si organizarea dispozitivului de paza. Hotii au stiut cu precizie pina si programul de patrulare pe timp de noapte in policlinica. In urma informatiilor acumulate avem deja un suspect si, la momentul potrivit, il vom da in vileag“.

Conducerea spitalului se gindeste sa schimbe firma de paza

Pina una-alta, conducerea spitalului s-a saturat sa tot auda ca s-au furat calculatoarele de la Biroul de internari si s-a decis sa ia masuri radicale. „Este al doilea eveniment de acest gen petrecut in acest an. Si prima oara s-a intimplat la fel. Hotii au actionat dupa acelasi tipar. Tinind cont insa ca masurile de siguranta suplimentare luate dupa primul eveniment de acest gen nu au dat rezultate, a trebuit sa actionam in consecinta. Una dintre masurile pe care le vom lua va fi inlocuirea firmei de paza. Zilele urmatoare vom organiza licitatia in vederea selectarii unei noi firme“, a declarat Petre Iordache, directorul administrativ al Spitalului de Urgenta Craiova.

Din cauza lipsei calculatoarelor, Biroul de internari al Spitalului de Urgenta Craiova nu si-a putut desfasura ieri in mod normal activitatea. Responsabilitatea internarii bolnavilor a fost preluata de Clinica de Urgenta, care a fost, practic, sufocata de numarul mare de solicitari de spitalizare. Conducerea spitalului sustine ca, daca spargerea nu s-ar fi petrecut in week-end, consecintele nu ar fi fost la fel de mari, din cauza ca lunea se inregistreaza cel mai mare numar de internari, aproape dublu fata de toate celelalte zile ale saptaminii la un loc.

Valoarea prejudiciului, estimat la aproximativ 30 de milioane de lei, va fi acoperita de firma de paza, conform contractului incheiat cu spitalul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS